Slika večeri: Sa detetom na leđima bežao od baklje

Dan nakon 156. "večitog" derbija fotografije sa lica mesta nam otkrivaju sav užas srpske navijačke tribine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Povezane vesti:
* Derbi u svetu: "Krvava bitka", "Erupcija nasilja", "Najhaotičniji derbi"
* FOTO: Užasne slike derbija, krvavi i goli huligani

Pretučeni i ogoljeni huligani su zaprepastili Srbiju, region i svet, ali je to ništa u poređenju sa činjenicom da je jedan čovek bežao od huligana sa bakljom sa detetom na leđima!

Poslednji duel Partizana i Crvene zvezde opet je protekao u senci divljanja na tribinama, epicentar je bio jug, a prema nezvaničnim informacijama, tukli su se navijači Partizana međusobno.

Iako je prvobitno javljeno da je u pitanju manja grupa navijača Crvene zvezde, na osnovu fotografija tokom i posle haosa, vidi se kako navijači "uniformisani" u crno-belim duksevima idu ka drugom delu tribine sa bakljama, a jedan od huligana koji je posle prebijanja izbačen sa tribine polunag, imao je kaiš sa grbom navijačke grupe "Južni front".

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Povezane vesti:
* Bakljada, tuča, žandarmi sproveli huligane sa juga
* Dvadesetak navijača povređeno, niko nije životno ugrožen

Nezvanično, neimenovana navijačka grupa (spekuliše se o Vandal bojsima sa Novog Beograda) je pokušala da preuzme kontrolu nad navijačkim "kopom" na "Jugu" JNA, a suprotstavljenu frakciju koja trenutno vlada "tribinom" okupljenju oko grupe "Alkatraz" su neočekivano napali bakljama u trenutku kada je skoro ceo stadion bio koncentrisan na ogromnu bakljadu "delija" na severu.

Desetak minuta je trajala žestoka borba na tribini, a na stadionu je delovalo da je reakcija policije i Žandarmerije bila zakasnela. Povremeno se haos smirivao i rasplinjavao, dok "pučisti" nisu nadjačani.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Osim rivala u "kopu", ispred sebe su imali i "neutralne" huligane koji su ih napali verujući da su se na jug infiltrirali navijači Crvene zvezde. S toga su se tokom haosa, a posebno dok je Žandarmerija izvodila prebijene huligane sa stadiona, sa juga čuli povici "Ubij, ciga*a", namenjeni navijačima Zvezde.

Huligani koji su pokrenuli haos na tribni su surovo kažnjeni – osim batina neki su prošli i sa opekotinama od baklji, većina je skinuta do pojasa, a neki i potpuno, neposredno pre nego što su izbačeni sa tribine na atletsku stazu gde ih je "preuzela" žandarmerija.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Sukobi između Partizanovih navijačkih grupa traju već decenijama, povremeno uspostave "primirje", ali su češće u sukobu koji gotovo isključivo eskalira na tribini tokom derbija.

Na derbiju je povređeno skoro 20 osoba, neki su odmah prebačeni u Hitnu pomoć ambulantnim kolima, ali nema životno ugroženih.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu