Jojićev Keln srušio Arsenal i stigao Zvezdu!

Fudbaleri Kelna savladali su londonski Arsenal 1:0 u petom kolu Lige Evrope i u potpunosti se uključili u borbu za nokaut fazu.

AKIzvor: B92 Engleska, Nemačka
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Liga Evrope, V kolo:
Keln – Arsenal 1:0 (0:0)
Žirasi 62(p)
BATE – Crvena zvezda 0:0

Grupa H:
1. Arsenal 5 3 1 1 8:4 10
2. Zvezda 5 1 3 1 2:2 6
3. Keln 5 2 0 3 7:7 6
4. BATE 5 1 2 2 6:10 5

"Jarčevi" su drugom pobedom nakon tri startna poraza iskoristili remi BATE i Crvene zvezde (0:0) u Borisovu i izjednačili se sa crveno-belima na drugom mestu sa po šest bodova.

Tako će o drugom putniku iz Grupe H u šesnaestinu finala takmičenja uz Arsenal odlučivati direktan duel Zvezde i Kelna 7. decembra na "Rajku Mitiću".

Keln je iznenadio Arsenal uprkos dominaciji "tobdžija" koji su na "Rajn enerdži stadionu" nastupili u izuzetno jakom stastavu sa Ospinom na golu, Mertesakerom u odbrani, Kokelanom i Elnenijem u veznom redu, te Vilširom, Velbekom i Žuruom u napadu.

Odlučujući trenutak meča dogodio se u 62. minutu kada je Matje Debiši klizećim startom oborio jednog igrača Kelna u svom kaznenom prostoru, a penal za Keln je realizovao Seru Gurasi.

Iako je Arsenal imao dve trećine vremena posed nad loptom i 13 šuteva ka golu rivala, od kojih pet u okvir, "tobdžije" nisu imale stopostotnu šansu u Kelnu.

Ceo meč u dresu Kelna odigrao je bivši igrač Partizana Miloš Jojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu