Real 6:0, Liverpul prokockao 3:0 i osminu finala!

Dvadeset četiri gola na šest utakmica, rapsodija Real Madrida, katastrofa Liverpula, povratak Napolija u život, obeležili su utorak veče u Ligi šampiona.

A. KovačevićIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

U Grupi E, Liverpul je vodio 3:0 u Andaluziji, ali je za pola sata uspeo sve da upropasti i prokocka siguran plasman u osminu finala.

Sevilja je u nadoknadi vremena izborila 3:3 i zakoplikovala situaciju u grupi u kojoj tri tima dele tri boda kolo pre kraja. Spartak sada još više žali zbog remija sa Mariborom (1:1).

U Grupi F, Napoli je u drugom poluvremenu "slomio" Šahtjor evrogolom Lorenca Insinjea i na kraju pobedom od 3:0 ostao u igri za nokaut fazu. Ima tri boda manje od Ukrajinaca kolo pre kraja.

U drugom meču grupe Mančester Siti je minut pre kraja stigao do minimalca protiv Fejenorda za petu pobedu ove sezone u elitnom takmičenju.

U Grupi G, Žemerson je unakazio Monako koji je poražen od Lajpciga 4:1 na svom terenu i oprostio se i definitivno od nastavka takmičenja. "Bikovi" su iskoristili remi Bešiktaša i Porta (1:1) i izjednačili se sa "Zmajevima" pred poslednju rundu.

U Grupi H, Real je sa 6:0 deklasirao APOEL uz po dva gola Kristijana Ronalda i Karima Benzeme u Nikoziji za "overu" plasmana u narednu fazu.

U drugom meču grupe Dele Ali je sa dve asistencije u drugom poluvremenu režirao preokret Totenhema protiv Borusije na 2:1 u Dortmundu za novu agoniju "milionera".

Tok mečeva:

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Grupa E:
Sevilja – Liverpul 3:3 (0:3)
Ben Jeder 51, 59p, Pisaro 90 Firmino 2, 30, Mane 22
Spartak – Maribor 1:1 (0:0)

Tabela:
1. Liverpul 9
2. Sevilja 8
3. Spartak 7
4. Maribor 2

90' Sevilja – Liverpul 3:3 Šok na Ramon Sančes Pishuanu, euforija Španaca, tragedija Engleza. Gvido Pisaro je u poslednjem minutu doneo bod Sevilji i ostavio Liverpul bez osmine finala!

89' M. Siti – Fejenord 1:0 Minut pre kraja i Etihad je video jedan gol ove neverovatne večeri, Rahim Sterling je na asistenciju Ilkaja Gindoana doneo minimalnu pobedu "Građanima".

83' Napoli – Šahtjor 3:0 Ukrajinci su se "raspali" ispod Vezuva, Dries Mertens kruniše još jednu sjajnu partiju novim golom, 13. u sezoni.

81' Napoli – Šahtjor 2:0 Italijani "overavaju" pobedu koja ih ostavlja u igri za osminu finala. Pjotr Zjelinski koristi proigravanje Drisa Mertensa za drugu loptu u mreži Šahtjora.

Foto: Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti
Foto: Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Grupa F:
Napoli – Šahtjor 3:0 (0:0)
Insinje 56, Zjelinski 81, 83
M. Siti – Fejenord 1:0 (0:0)
Sterling 89

Tabela:
1. Siti 15
2. Šahtjor 9
3. Napoli 6
4. Fejenord 0

76' Borusija – Totenhem 1:2 Preokret "Spursa" na "Vestfalenu" u drugom poluvremenu, nova asistencija Alija i gol Heung-minSona.

59' Sevilja – Liverpul 2:3 Andalužani su se vrtili u igru u roku od desetak minuta. Alberto Moreno je napravio faul u kaznenom prostoru Liverpula, oborio je Hisama Ben Jedera koji sam preuzima odgovornost i trese mrežu, sudija ponavlja penal, ali to nije dekoncentrisalo Francuza porekom iz Tonisa, pa drugimgolom donosi dramu na Ramon Sančes Pishuanu.

56' Napoli – Šahtjor 1:0 Najlepši gol večeri. Lorenco Insinje je prevario dvojicu igrača Šahtjora iskosa sa leve strane ispred kaznenog prostora, "zasekao" je ka sredini, a onda spektakularnom dijagonalom savladao nemoćnog Pjatova.

54' APOEL – Real Madrid 0:6 Nova greška španskih defanzivaca u odbrani APOEL, Benzema krade lopti i revanšira se Kristijanu Ronaldu za asistenciju, pa Portugalac postiže drugi gol na Kipru.

Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias
Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias

Grupa G:
Monako – Lajpcig 1:4 (1:4)
Falkao 43 Žemerson 6, Verner 9, 31p, Keita 45
Bešiktaš – Porto 1:1 (1:1)

Tabela:
1. Bešiktaš 11
2. Porto 7
3. Lajpcig 7
4. Monako 2

51' Sevilja – Liverpul 1:3 Oštar centaršut Banege iz slobonog udarca iskosa sa desne strane, a na loptu na prvoj stativi natrčava Visam Ben Jeder i glavom pogađa gol Liverpula.

49' Borusija – Totenhem 1:1 Greška odbrane Borusije, Rouz krade loptu koju prosleđuje do Alija, ovaj brzo pronalazi u kaznenom Harija Kejna, a kapiten udarcem po zemlji kroz noge rivala sa oko 12 metara trese mrežu.

49' APOEL – Real Madrid 0:5 Marselo je ubacio loptu sa leve strane, a Kristijano Ronaldo sjajno skočio između Karlaa i Laga za svoj 17. kol u LŠ ove godine, 111. u karijeri.

45+1 APOEL – Real Madrid 0:4 Kontranapad Reala, Karim Benzema je proigrao u kaznenom prostoru Ronalda, ovaj vara jednog rivala i vraća loptu do Francuza koji rutinski postiže drugi gol u Nikoziji.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Grupa H:
Borusija – Totenhem 1:2 (1:0)
Obamejang 31 – Kejn 49, Son 76
APOEL – Real Madrid 0:6 (0:4)
Modrić 23, Benzema 39, 45+1, Naćo 41, Ronaldo 49, 54

Tabela:
1. Totenhem 13
2. Real 10
3. Borusija 2
4. APOEL 2

45' Monako – Lajpcig 1:4 Lajpcig se brzo vraća na +3. Halstenberg je proigrao na ivici kaznenog prostora Nabija Keitu koji je prevario štopera Monaka Glika i četvrti put zatresao mrežu iza leđa Subašića.

43' Monako – Lajpcig 1:3 Roni Lopes je ubacio loptu iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, golman Lajpciga je loše procenio let lopte, a Radamel Falkao sjajno skočio na "penalu" i glavom vratio nadu Monegašanima.

41' APOEL – Real Madrid 0:3 Asensio ubacuje loptu iz kornera sa leve strane, Varan skače na visine "penala" i spušta loptu glavom na dve metra gde se dobro snašao Naćo za treći gol Reala u Nikoziji.

39' APOEL – Real Madrid 0:2 Brza kombinacija igrača Reala kroz sredinu terena, a Toni Kros proigrava Karima Benzemu koji postiže gol posle posta od 279 dana u Ligi šampiona.

Foto: Tanjug/AP Photo/Claude Paris
Foto: Tanjug/AP Photo/Claude Paris

* Ko je rekao da je Ronaldo sebičan? (VIDEO)

31' Borusija – Totenhem 1:0 Gol nade za Borusiju posle pola sata igre, sjajna kombinacija napadačkog tandema, Jermolenko je asistirao "štiklom", a Pjer-Emerik Obamejang savladao Iga Lorisa.

31' Monako – Lajpcig 0:3 Monako se oprostio od Lige šampiona, Lajpcig stavlja tačku iz penala, a 11 metara je bio siguran Timo Verner. Prethodno je Falkao faulirao Orbana.

30'Sevilja – Liverpul 0:2 Drugi gol je uništio Sevilju, Liverpul to koristi i posle brzog kontranapada Roberto Firmino postiže novi gol nakon odbitka posle šuta Sanea i odbrane Rika.

23' APOEL – Real Madrid 0:1 Sjajan gol Luke Modrića, uhvatio je volej posle lošeg ispucavanja odbrane APOEL i uz pomoć "žabice" uspeo da savlada Peresa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatt
Foto: Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatt

* Bešiktaš bodom od 1/8, Maribor šokirao Moskvu u 92

22' Sevilja – Liverpul 0:2 Nolito i Ben Jeder su promašili dva zicera za Sevilju, što je Liverpul brzo kaznio identičnim golom kao iz drugug minuta. Ovaj put je posle kornera sa desne strane Firmino poslao loptu glavom na drugu stativu, gde je zaboravljen ostao Sadio Mane.

9' Monako – Lajpcig 0:2 Nova Žemersona, ovaj put je poklonio loptu Nemcima, a Kevin Kampl šalje sjajan pas do Tima Vernera koji koristi svoju brzinu i postiže novi gol za Lajpcig.

6' Monako – Lajpcig 0:1 Brz kontranapad Lajpciga po desnoj strani, Sabice je poslao naizgled bezopasnu loptu u kazneni prostor, očekivala se lagana intervencija Žemersona, ali je Brazilac suviše traljavo reagovao i savladao svog nemoćnog golmana Subašića.

2' Sevilja – Liverpul 0:1 Posle kornera sa desne strane Vajnaldum je sjajno skočio na prvoj stativi, nije uspeo da pogodi gol, ali je situaciju dobro pratio Roberto Firmino koji je ostao sam na drugoj stativi gde je dočekao fudbal i ubacio ga u nebranjenu mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu