Ljajić pogodio, Dmitrović blistao – remi Srbije

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Južnom Korejom 1:1 (0:0), na gostovanju u Ulsanu, na kraju jesenje turneje po Aziji.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

Prijateljska:
Južna Koreja – Srbija 1:1 (0:0)
Ko 62 Ljajić 59
Stadion Ulsan Munsu

J. Koreja: Čo – Čoi, Jang, J. Kim, M. Kim – Kvon (M. Li 80'), Ko (K. Li 70'), Ki (Đu 86'), Jung – J. Li (Jeom 81'), Son
Srbija: Stojković (Dmitrović 46') – Obradović, Vuković, Ivanović (Veljković 68'), Rukavina (Aksentijević 90+2') – Grujić, Maksimović – Ljajić, Živković (Radonjić 81'), Milinković-Savić (Gaćinović 74') – Prijović

"Orlovi" su poveli golom Adema Ljajića nakon sjajne asistencije Sergeja Milinković-Savića u 59. minutu, ali samo tri minuta kasnije domaćin poravnava golom Koa posle sumnjivog penala.

V.d. selektora Mladen Krstajić je dosta eksperimentisao taktički i igrački u Ulsanu, gde je Srbina odigrala solidan meč, imala nekoliko dobrih šansi za pobedu, ali je na kraju debitant na golu Marko Dmitrović bio junak utakmice.

Krstajić je meč počeo u formaciji 4-2-3-1 sa četvoricom momaka iz generacije koja je bila omladinski prvak sveta 2015. – Maksimović, Grujić, Milinković-Savić i Živković su bili iza najisturenijeg Prijovića, koji je odlično sarađivao sa krilnim napadačima.

"Orlovi" su bili opasniji rival u prvih 15 minuta meča, ali nisu uspeli konkretno da zaprete golu rivala. Koreja je potom preuzela inicijativu, do kraja poluvremena su domaćini dva puta imali šansu, oba puta preko napadača Totenhema Heong-min Sona, ali je oba puta dobro reagovao Stojković.

U međuvremenu, najbolju šansu za Srbiju imao je Adem Ljajić iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov šut pod prečku zaustavio golman Koreje.

* Italijanska veza Sergej-Adem udarni adut u Rusiji?

U drugom poluvremenu su usledile izmene na obe strane, da bi nakon 15 mirnih minuta Srbija povela u 59. minutu. Posle kombnacije Živkovića i Prijovića na desnoj strani, loptu ispred kaznenog dobija Milinković-Savić, a on u svom stilu iz dresa Lacija proigrava u kaznenog Ljajića koji postiže drugi gol u Aziji (0:1).

Međutim, samo dva minuta kasnije Koreja dobija faul, pomalo prestrogo je sudija iz Kine svirao kazneni udarac nakon što je Vuković blago odgurnuo Dža-čeol Koa, koji uzima loptu i trese mrežu Srbije (1:1).

Besni zbog ove odluke "Orlovi" su krenuli u jak presing, nekoliko puta su ozbiljno namučili odbrani Koreje, posebno Ljajić i Živković, ali obojica loptu šalju pored gola.

U zavšnici meča Koreja je dominirala, u glavnoj ulozi je bio sjajni Son, tukao je sa svih strana, kako je znao i umeo, ali je između stativa fantastičan debi imao Dmitrović koji je sa četiri odbrane u nizu frustrirao zvezdu Totenhema.

U timu nije bilo Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Dušana Tadića, Duška Tošića i Filipa Kostića kojima je Krstajić dozvolio ranije da se vrate u klubove zbog naporne sezone.

Meč je obeležio i kapiten Branislav Ivanović koji nastupio jubilarni 100. put za reprezentaciju Srbije. Predsednik FSS Slaviša Kokeza mu je uručio dres i cveće.

Sledi nekoliko meseci reprezentativne pauze, u međuvremenu će Srbija 1. decembra u Moskvi dobiti rivale u grupnoj fazi Svetskog prvenstva koje je na programu narednog leta, a prve test mečeve u 2018. "Orlovi" će igrati tokom marta meseca.

Tok meča:

Foto: Tanjug/Kim In-chul/Yonhap via AP
Foto: Tanjug/Kim In-chul/Yonhap via AP

92' Poslednja izmena u timu Srbije, umesto Rukavine ulazi još jedan debitant Nikola Aksentijević.

91' Son više ne zna šta da radi, Dmitrović mu je i četvrti put odbranio šut. Napadač Totenhema je potpuno frustriran.

89' Nova gol šansa za Sona posle brze kontre, lako je lažnjakom izbacio iz ravnoteže Veljkovića, ali mu Dmitrović i treći put brani šut.

86' Opao je ritam u nastavku susreta, serija izmena na obe strane je očigledno uticala na igru dva tima.

82' Još je jednom opasno tukao Son, ali opet Dmitrović nervira domaćine.

79' Na sličan način uzvraćaju "Orlovi", Gaćinović je izbacio Živkovića koji brzo stiže do kaznenog prostora iskosa sa leve strane, šutira sa ivice šesnaesterca, ali pored gola.

75' Petnaestak minuta pre kraja treća izmena u Srbiji, izlazi Milinković-Savić, a ulazi Mijat Gaćinović.

73' Gol šansa za Koreju, najbolja akcija Koreje na utakmici, Son je probio po desnoj strani sve do kaznenog prostora, poslao je dijagonalu, ali sjajno brani Dmitrović.

72' Odlična akcija "Orlova", Ljajić je dobio loptu sa desne strane, šutirao je iz prve, za malo preko gola.

Foto: Tanjug/Kim In-chul/Yonhap via AP
Foto: Tanjug/Kim In-chul/Yonhap via AP

70' Prva izmena u domaćem timu, strelca Koa menja Keun-ho Li.

68' Nova izmena Krstajića, izvodi nervoznog kapitena Ivanovića, a ulazi Miloš Veljković.

67' Besni zbog načina na koji su primili gol fudbaleri Srbije prelaze u presing preko celog terena i diktiraju jak tempo u nastavku meča.

62' GOOOOOL! Koreja je brzo izjednačila na 1:1. Dža-čeol Ko je rutinski savladao Dmitrovića. Njegov 19. gol na 65. nastupu.

61' PENAL! Sumnjiva odluka sudije iz Kine, Vuković je malo odgurnuo Koa koji odmah pada, pa koreja dobija jedanaesterac.Žestoki protesti "Orlova", posebno je besan kapiten Ivanović.

59' GOOOOOL! Srbija vodi u Ulsanu 1:0. Po levoj strani su kombinovali Živković i Prijović, loptu ispred kaznenog prostora dobija Milinković-Savić koji šalje savršen pas u kazneni do Adema Ljajića, a ovaj drugi put postiže gol na ovoj azijskoj turneji.

54' Greši Obradović, kontra domaćina, ali Vuković preseca akciju posle lošeg dodavanja.

50' Slobodan udarac za Koreju iskosa sa leve strane na ivici kaznenog, ali preko gola.

46' Krstajić je na pauzi napravio prvu promenu, u svlačionici je ostao odlični Stojković, a na gol je stao debitant Marko Dmitrović.

13:05 Počelo je drugo poluvreme u Ulsanu.

12:47 Kraj prvog poluvremena, Srbija je samo povremeno uspevala da organizuje konkretne akcije, zapretila je dva puta sa distance, dok je rival bio znatno agresivniji, ali je Stojković bio oprezan.

43' Najbolja šansa za Koreju, opet je u kaznenom bio Son, šutirao je posle ubacivanja sa leve strane ali ponovo Stojković brani.

37' Pritisak Koreje u završnici prvog poluvremena, ali dobro deluje odbrana Srbije u formaciji sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji.

33' Pokušao je i domaćin sa prekida, ali lopta odlazi visoko preko gola.

31' Opasan napad Koreje, brza razmena kratkih pasova ispred kaznenog prostora, Son na kraju stiže skoro do peterca, šutira iskoa sa desne strane, ali Stojković sjajno brani.

26' Faul nad Ljajićem ispred kaznenog, idealna pozicija iz slobodnog udarca, Ljajić je dobro šutirao u golmanov ugao, poslao je loptu pod prečku, ali Čo je bio oprezan i izbacio u korner.

Foto: Tanjug/Kim In-chul/Yonhap via AP
Foto: Tanjug/Kim In-chul/Yonhap via AP

21' Najbolja prilika za Srbiju na meču, Milinković-Savić je kombinovao sa Prijovićem ispred kaznenog prostora, snažno je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta završila za malo pored gola.

14' Dobra kombinacije Grujića i Prijovića, ali su na kraju izborili samo korner koji nije doneo ništa.

8' Korejci preuzimaju inicijativu u Ulsanu, nekoliko brzih akcija domaćina, ali bez opasnosti po gol Stojkovića.

5' Prvi opasniji napad "Orlova", Ljajić je centrirao iz kornera na bližu stativu do Obradovića koju je prebacuje na drugu stranu do Grujića, koji hvata volej, ali šalje loptu preko gola.

3' Nekoliko kombinacija Srbije po levoj strani, ali bez konkretne završnice.

12:00 Počeo je meč u Ulsanu. Poslednji put dve selekcije su se sastale u leto 2011. kada su "Orlovi" poraženi 2:1 u Seulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu