PSŽ 12:0, gazi i Barsa, Kolarov režirao remi

Fudbaleri Pari Sen Žermena, Barselone i Mančester Junajteda jednom su nogom u osmini finala Lige šampiona, na polovini grupne faze.

A. KovačevićIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Srbi u Ligi šampiona: Novi rekorder LŠ Mile Svilar brani za Benfiku protiv velikog Mančester Junajteda, dok će duel na srediniterena imati Ljubomir Fejsa i Nemanja Matić. Andrija Živković je rezerva "orlova". Aleksandar Kolarov se vratio u Englesku, u startnoj je postavi Rome na gostovanju Čelsiju. Saša Zdjelar je u prvih 11 Olimpijakosa kod Barselone, dok su na klupi za rezerve Uroš Đurđević i Jagoš Vuković. Ivan Obradović je na klupi Anderlehta, u kojem nema povređenog Uroša Spajića.

U Grupi A Junajted je minimalnim trijumfom na gostovanju protiv Benfike stigao do treće pobede, a prati ga Bazel koji je u direktnom okršaju za drugo mesto slavio protiv CSKA 2:0.

U Grupi B PSŽ je pregazio i Anderleht sa 4:0, uz po gol Mbapea, Kavanija, Nejmara i Di Marije za gol razliku 12:0, a lako je slavio i Bajern sa 3:0 protiv Seltika.

U grupi C Čelsi i Roma su remizirali 3:3 u derbiju večeri, domaćin je ispustio 2:0, Aleksandar Kolarov je golom i asistencijom režirao prekoret "Vučice" na Bridžu, ali je Eden Azar spasao šampiona Engleske. U prvom meču grupe Atletiko je osvojio samo bod u Kazahstanu.

U grupi D Barselona nema konkurenciju, sa igračem manje je savladala Olimpijakos 3:1, dok je Juventus u finišu slomio Sporting sa 2:1 u okršaju za drugo mesto na tabeli.

Grupa A: Tragičar debi srpskog rekordera, šok u Moskvi

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Junajted je pregrmeo najteže gostovanje u grupi sa sva tri boda. Mučili su se "Crveni đavoli" da probiju otpor Benfike u Lisabonu, retko su uspevali da zaprete mladom Miletu Svileru koga je prvi zaposlio možda budući saigrač iz reprezentacije Nemanja Matić.

Svilar je bio u centru pažnje u odlučujućem trenutku utakmice, 25 minuta pre kraja tragično reaguje posle centaršuta Markus Rašforda iz slobognog udarca.

Naizgled rutinska intervencija je pošla naopako, nije uspeo da se zaustavi sa loptom u rukama, prešao je gol liniju i doneo Junajtedu pobedu.

U drugom meču grupe Bazel je šokirao Moskvu. Tauljant Džaka je sjajnim golom u 29. minutu upropastio taktiku "Armejaca", koji su do kraja meča jalovo napadali.

U samoj završnici Švajcarci su to kaznili i posle kontranapada golom Oberlana "overili" važnu pobedu u direktnom okršaju za drugo mesto i osminu finala.

Grupa A:
Benfika – Junajted 0:1 (0:0)
Rašford 65
CSKA – Bazel 0:2 (0:1)
Džaka 29, Oberlan 90

Tabela:
1. Junajted 3 3 0 0 8:1 9
2. Bazel 3 2 0 1 6:3 6
3. CSKA 3 1 0 2 3:6 3
4. Benfika 3 0 0 3 1:8 0

Grupa B: "Sveci" marširaju, ego podmiren, Bajern prati

Foto: Getty images
Foto: Getty images

PSŽ nastavlja da gazi rivale u svojoj grupi, nemilosrdno je razbio i Anderleht protutnjavši kroz Brisel sa četiri gola. Što je još važnije za "Svece", pogodila su sva trojica napadača pa je i njihov ego podmiren.

Redom su pogađali Mbape, Kavani, Nejmar i Di Marija. Posebno se istakao mlado Mbape koji je nakon pogotka kroz noge golmana za vođstvo u trećem minutu, nesebično asistirao Kavaniju za 2:0 u finišu poluvremena što je slomilo domaćina.

Sredinom drugog poluvremena Nejmar je zaprepastio domaćine udarcem po zemlji iz slobodnjanja koji završava u mrežu, a tačku stavlja Argentinac rutinskim lobom dva minuta pre kraja.

Na sličan način je Bajern ispratio Seltik iz Minhena. Meč je rešen za pola sata, sjajnim pogocima Milera i Kimiha, a trijumf je potvrdio Humels svojim specijalitetom posle kornera.

Grupa B:
Anderleht – PSŽ 0:4 (0:2)
Mbape 3, Kavani 44, Nejmar 66, Di Marija 88
Bajern – Seltik 3:0 (2:0)
Miler 17, Kimih 29, Humels 51

Tabela:
1. PSŽ 3 3 0 0 12:0 9
2. Bajern 3 2 0 1 6:3 6
3. Seltik 3 1 0 2 3:8 3
4. Anderleht 3 0 0 3 0:10 0

Grupa C: Bivši "građani" pokvarili veče na "Bridžu"

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Derbi kola je opravdao taj status, viđeno je šest golova i još nekolicina sjajnih šansi na "Stamford Bridžu", a oba tima mogu biti zadovoljna i konačnim rezultatom.

Roma će sigurno da žali što je olako ispustila vođstvo stečeno 20 minuta pre kraja, ali mora da bude zahvalna na bodu jer je gubila 2:0 posle 38 minuta igre.

David Luiz je šesti put od poslednjih osam svojih pogodaka postigao van kaznenog prostora, sjajnim udarcem sa oko 20 metara, da bi potom pogodio i Azar.

Međutim, "Vučicu" u igru samo dva minuta kasnije vraća Aleksandar Kolarov snažnim udarcem iz kaznenog prostora između trojice rivala.

Sredinom drugog poluvremena bivši igrači Mančester Sitija bacaju na kolena "plavce". Prvo Džeko spektakularnim volejom poravnava na 2:2, da bi samo šest minuta kasnije isti igrač preokrnuo rezultat, na asistenciju Kolarova.

Međutim, kratko je trajala radost Rimljana, 15 minuta pre kraja Azar sjajno reaguje na cetaršut Pedra i udarcem glavom sa zemlje sa penala postavlja konačan rezultat.

Grupa C:
Čelsi – Roma 3:3 (2:1)
Luiz 11, Azar 38, 75 – Kolarov 40, Džeko 64, 70
Karabag – Atletiko 0:0

Tabela:
1. Čelsi 3 2 1 0 11:4 7
2. Roma 3 1 2 0 5:4 5
3. Atletiko 3 0 2 1 1:2 2
4. Karabag 3 0 1 2 1:8 1

Grupa D: "Centurion" Mesi, mesija Mandžukić

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Barselona sa pola snage osvaja ovu grupu, čak i sa igračem manje tokom celog poluvremena rutinski stiže do bodova.

Lionel Mesi je sa dva maestralna poteza prelomio meč u trenutku kada je Olimpijakos krenuo na sve ili ništa na 0:1 i igračem više.

Katalonci su poveli zahvaljujući autogolu Nikulaea, ali ih na cedilu krajem poluvremena ostavlja iskusni štoper Đerar Pike, jer je zbog gola rukom dobio drugi žuti karton.

Olimpijakos je pokušao uvođenjem Uroša Đurđevića da stigne bar do boda na Kamp Nou, ali Barsa stavlja tačku u roku od pet minuta.

Mesi prvo postiže sjajan gol iz slobodnog udarca, za svoj jubilarni 100. gol u takmičenjima UEFA, a potom posle maestralne solo akcije po desnoj strani servira pogodak Luki Dinju.

Gosti uspevaju samo da ublaže poraz u poslednjem minutu, Nikulae se lepim golom glavom posle kornera iskupio za autogol.

U drugom meču grupe Juventus se namučio u okršaju za drugo mesto. Sporting je poveo zahvaljujući Fortuni, nakon što je Bufon dobio duel "1 na 1" lopta se odbila o Sandra i završila u mreži.

Pjanić vrlo brzo poravnava sjajnim golom iz slobodnog udarca u stilu Dejvida Bekama, Portugalci su odolevali do same završnice, a onda Masimilijano Alegri pravi savršen potez, uvodi Daglasa Koštu koji na prvi kontakt sa loptom servira gol Mariju Mandžukući za važnu pobedu.

Grupa D:
Barselona – Olimpijakos 3:1 (1:0)
Nikolau 18ag, Mesi 61, Dinj 64 – Nikolau 90
Juventus – Sporting 2:1 (1:1)
Pjanić 29, Mandžukić 84 – Sandro 12ag

Tabela:
1. Barselona 3 3 0 0 7:0 9
2. Juventus 3 2 0 1 4:4 6
3. Sporting 3 1 0 2 4:5 3
4. Olimpijakos 3 0 0 3 2:8 0

Uživo:

Foto: Tanjug/Alessandro Di Marco/ANSA via AP
Foto: Tanjug/Alessandro Di Marco/ANSA via AP

90' Barselona – Olimpijakos 3:1 Fortunis ubacuje loptu iz kornera sa desne strane na visinu penala, sjajno skače Dimitrios Nikulae koji postiže lep gol glavom.

90' CSKA – Bazel 0:2 Kontranapad Bazela, Džaka proigrava Dimitrija Oberlana protiv koga je Akinfejev bio nemoćan.

88' Anderleht – PSŽ 0:4 Ekspresna kontra PSŽ, Di Marija je dobio loptu na 25 metara od gola, stiže bez pratnje do penala i onda rutinski lobuje golmana Anderlehta.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

84' Juventus – Sporting 2:1 Daglas Košta ulazi u igru, dobija loptu, šalje centaršut sa leve strane na drugu statuvu, a Mario Mandžukić nadjačava čuvara u žestokom duelu u kaznenom i glavom pogađa gol Sportinga.

80' Svilar u centru pažnje "Da Luž" je aplauzima odmah pružio podršku mladom srpskom golmanu, hrabri ga i kapiten Luizao, a on vraća samopouzdanje odličnom odbranom posle prodora Marsijala po levoj strani.

75' Čelsi – Roma 3:3 Vraća se Čelsi u egal, Pedro je ubacio loptu iskoa sa desne strane sa ivice kaznenog prostora na "penal", a Azar sa zemlje šutira glavom laserski precizno i šalje fudbal uz levu stativu.

Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

* Svilar tragičar kao "Kengur" (FOTO/VIDEO)

70' Čelsi – Roma 2:3 Potpuni preokret na Bridžu režirali su bivši igrači Mančester Sitija. Kolarov asistira Džeku i Roma okreće 0:2 na 3:2!

66' Anderleht – PSŽ 0:3 Još jedan gol iz slobodnog udarca ove večeri, fantastičan pogodak postigao je Nejmar da Silva. Zapanjio je Brisel "projektilom" po zemlji ispod živog zuda koji je završio uz levu stativu.

63' Benfika – Junajted 0:1 Rašford je poslao centaršut iz slobodnog udarca sa ogromne udaljenosti, lopta je išla pravo u gol, Svilar ju je bez problema uhvatio, ali nije uspeo da se zaustavi na vreme pa je uneo u svoj gol. Tragičan trenutak za mladog Srbina na debiju u LŠ.

64' Barselona – Olimpijakos 3:0 Mesi je promešao odbranu Olimpijakosa po desnoj strani, poslao je oštru loptu po zemlji koja je prošla kroz ceo kazneni prostor do Luke Dinja, a ovaj je smešta između stativa.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

64' Čelsi – Roma 2:2 Spektakularan gol Edina Džeka na "Stamford Bridžu". Facio je poslao dijagonalu sa desne strane na drugu stativu, a Džeko je u trku u skoku uhvatio volej za izjednačenje.

61' Barselona – Olimpijakos 2:0 Lionel Mesi postiže 100. gol u takmičenjima UEFA. Argentinac je iz slobodnog udarca "overio" pobedu Blaugrane. Šutirao je sa leve strane sa oko 20 metara, prabacio jedinog igrača koji je skočio, lopta je propala, Proto je "bio na njoj", ali nije uspeo da je zaustavi.

55' Srbin "džoker" na Kamp Nou Uroš Đurđević je zamenio Giljoma Žilea u timu Olimpijakosa koji sa igračem više pokušava da izbegne poraz od Barselone.

51' Bajern – Seltik 3:0 Posle kiksa veznog reda Seltika Bajern stiže do kornera, Roben ubacuje loptu sa desne strane u srce kaznenog, a Mats Humels sjajnim skokom glavom pogađa mrežu.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

44' Anderleht – PSŽ 0:2 Sels brani Nejmarov "projektil" sa 20-ak metara, na odbijenu loptu natrčava Mbape koji je nesebično glavom prebacuje na drugu stativu do usamljenog Edinsona Kavanija koji pogađa gol.

42' Crveni za Barselonu Pike je rukom ubacio loptu u mrežu posle asistencije Delofea, čak se bunio što mu je poništen gol, a sudija Kolum ga je "častio" žutim kartono, drugim, pa je morao na tuširanje.

40' Čelsi – Roma 2:1 "Vučica" se brzo vraća u život. Aleksandar Kolarov je probio odbranu Čelsija na levoj strani kaznenog prostora, a onda snažnim udarcem loptu zakucao pod prečku.

38' Čelsi – Roma 2:0 Roma gubi loptu na sredini terena, Morata pokreće brz kontranapad, stiže do kaznenog, njegov traljav šut se odbija od Facija, lopta stiže do Azara na drugoj stativi, a Belgijanac trese mrežu.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

36' Prva odbrana Svilara u LŠ Matić je povukao loptu, došao je do pozicije za šut, gađao je donji levi ugao, ali 18-godišnji Svilar spasava gol Benfike.

29' Bajern – Seltik 2:0 Koman probija po levoj strani i šalje oštar centaršut na "penal", gde sjajno reaguje Džošua Kimih i glavom postiže sjajan gol.

29' Juventus – Sporting 1:1 Miralem Pjanić koristi svoju specijalnost i iz slobodnog udarca vraća "Staru damu" u egal.

29' CSKA – Bazel 0:1 Tauljant Džaka je pobegao odbrani CSKA i sjajnim udarcem sa ivice kaznenog zatresao mrežu "Armejaca". Prebacio je živi zid i loptu smestio pored leve stative.

18' Barselona – Olimpijakos 1:0 Delofeu je iz prve reagovao na dubinsku loptu na desnu stranu kaznenog, prosledio ju je u sredinu šesnaesterca gde nespretno reaguje Nikolau i postiže autogo.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

17' Bajern – Seltik 1:0 Kreg Gordon sjajnom paradom brani šut usamljenog Levandovskog glavom sa 7-8 metara, ali na loptu natrčava Tomas Miler i zakucava je u mrežu.

12' Juventus – Sporting 0:1 Gelson Martins je izašao sam na Đanluiđija Bufona, legendarni Italijan dobija ovaj duel jedan na jedan, ali lopta posle odbitka pogađa u nogu Aleksa Sandra koji je pratio rivala i odbija se u mrežu Juventusa.

11' Čelsi – Roma 1:0 David Luiz se priključio napadu Čelsija, pokušao je da proigra saigrača u kaznenom, dodavanje je izblokirano, ali Brazilac opet stiže do lopte i sjajnim udarcem sa 20-ak metara trese mrežu Rome.

3' Anderleht – PSŽ 0:1 Verati je proigrao Mbapea na desnoj strani kaznenog prostora, a ovaj iz prve šalje loptu po zemlji, koja prolazi kroz noge golmanu Anderlehta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu