Kada je neko i političar i fudbalski sudija...

Osim što su vrlo često poprilično neomiljena pojedinačno, fudbalski sudija i političar često su i nespojiva zanimanja. Daglas Ros je i jedno i drugo.

MLJIzvor: B92
Podeli
YTSS / Core politics
YTSS / Core politics

U Srbiji su arbitri naročito nepopularne figure u nižim ligama gde se može čuti zavidan broj anegdota kao svedočanstava o nezavidnim situacijama u kojima su sudije akteri.

Škotski političar i sudija Daglas Ros nema tih problema jer sudi u Ligi šampiona, ali je baš zbog svojih "noćnih fudbalskih avantura" ovih dana predmet kritike u Škotskoj.

Jedna od njih je i vođenje meča između Barselone i Olimpijakosa. Ima 34 godine i suđenjem se bavi od svoje dvadesete.

"Prvo sam sudio deci do 14 godina, a onda korak po korak stigao do Lige šampiona. Kada dosudiš nešto protiv kluba tvog glasača, onda si na crnoj listi. To je moja svakodnevica, ali se trudim da sudim pošteno", kaže Ros, a prenose britanski mediji. Dobijao je kako kaže i pretnje i zbog sudijskog posla i zbog posla parlamentarca.

Njegove skupštinske kolege kritikuju da mu je putovanje u Madrid, Barselonu ili Marsej važnije od borbe za malog čoveka, a Stjuart Stivenson ga je nazvao "torijevcem-honorarcem koji ostavlja svoje birače bez glasa u parlamentu da bi se tapšao po ramenima sa poznatim igračima".

Možete li da zamislite nekog od srpskih parlamentaraca na fudbalskom terenu i meču Lige šampiona?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu