FSS ekspres: Svilara dovodimo u Srbiju!

Tek što je počelo da se priča o talentovanom srpskom golmanu iz Benfike, reagovao je FSS i napravio prve poteze.

Izvor: B92, Mozzart Sport
Podeli
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for UEFA
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for UEFA

Mladi Srbin na pragu istorije Lige šampiona

Mile Svilar, belgijski golman koji ima sprsko državljanstvo, našao se u centru pažnje posle debitantskog nastupa za portugalskog giganta, pa Fudbalski savez Srbije ne želi da napravi istu grešku kao sa mnogim prethodnicima i prepusti ga Belgiji.

Svilar već u sredu može da postane najmlađi golman koji je ikada zaigrao u Ligi šampiona, a uskoro i srpski reprezentativac – sportski direktor Goran Bunjevčević nema nikakvu dilemu.

"Radi se o velikom talentu koji će uskoro obući dres Srbije. U kontaktu smo sa njegovim ocem, bilo je planirano da se nedavno vidimo u Lisabonu, ali smo sastanka morali da odložimo zbog reprezentativnih obaveza. Preko Zorana Filipovića u kontaktu smo i sa stručnim štabom Benfike i raspolažemo sa svim nephodnim informacijama. Mile Svilar poseduje ogroman potencijal i verujemo da predstavlja lepu budućnost srpskog fudbala", rekao je Bunjevčević.

Ratko Svilar, Miletov otac i nekadašnji golman Vojvodine i Antverpena, u više navrata apelovao na Fudbalski savez Srbije da pozove Mileta, kako bi on igrao za naš nacionalni tim, pošto ima i srpsko državljanstvo, a do sada je nastupao samo za mlađe kategorije Belgije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu