Pep: Ma, kakav Aurelio, igraće prvih 11 Napolija

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je uveren da će Napoli izvesti najjači tim u predstojećoj utakmici u Ligi šampiona.

Izvor: B92, Beta Engleska, Evropa
Podeli
Photo by Gareth Copley/Getty Images
Photo by Gareth Copley/Getty Images

Fudbaleri Mančester sitija igraju u utorak od 20.45 na svom terenu protiv Napolija, utakmicu trećeg kola Grupe F u Ligi šampiona.

Siti je prvi na tabeli sa šest bodova, Šahtjor i Napoli imaju po tri, a Fejenord je bez bodova.

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis nedavno je rekao da bi njegova ekipa protiv Sitija mogla da nastupi u kombinovanom sastavu, pošto se sprema za važnu utakmicu u prvenstvu protiv Intera. Gvardiola je rekao da će Napoli doći u najjačem sastavu i da može da imenuje prvu postavu italijanskog kluba.

Upitan da li veruje predsedniku Napolija, Gvardiola je odgovorio: "Apsolutno ne".

"Ako ovog popodneva putuje istim avionom sa trenerom Mauriciom Sarijem, može da ga pita o sastavu tima. Mislim da su poslednjih 10 utakmica počinjali istim igračima. Mogu da vam kažem koji igrači će nastupiti protiv nas", rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

Siti i Napoli su dobro počeli sezonu. Engleski klub je prvi na tabeli Premijer lige sa dva boda više od Mančester junajteda, a Napoli ima dva boda više od drugoplasiranog Intera.

Napoli je postigao 26 golova u osam prvenstvenih utakmica, a Siti je u osam mečeva postigao 29.

"Siguran sam da će biti fascinantna utakmica. Oni rade mnogo, mnogo stvari, a sve što rade, rade savršeno. Oni nisu ekipa koja će da čeka, igraće presing. Imaju trojicu sjajnih igrača (Lorenca) Insinjea, (Drisa) Mertensa i (Hosea) Kaljehona", naveo je Gvardiola.

On je dodao da se napadač njegove ekipe Serhio Aguero oporavlja od povrede rebara, koju je zadobio u saobraćajnoj nesreći u Amsterdamu i da je blizu povratka u ekipu.

"Svakim danom je sve bolje. Juče je sjajno trenirao. Dan pre toga je bio dobar, ali nije bilo savršen, svakoga dana napreduje", dodao je Gvardiola.

U drugoj utakmici u Grupi F Fejenord će od 20.45 dočekati Šahtjor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu