Defanzivac Bilbaa još jednom pobedio rak!

Hose Anhel Ćućo Ziganda, trener Atletik Bilbaa, kaže da je Jeraj Alvares još jednom pobedio rak!

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Dvadesetdvogodišnjem štoperu je rak testisa dijagnostikovan 2016. godine, da bi posle serije tretmana i operacija ponovo dobio dozvolu da zaigra.

Međutim, opaka bolest vratila se i sredinom juna ove godine, što je dovelo do novih hemoterapija u mesecima koji su sledili.

Poslednjih nekoliko nedelja počeo je s odvojenim treninzima, a trener Baska saopštio je novinarima divnu vest.

"Organizam mu je odreagovao na terapije i svi smo oduševljeni zbog toga. Deluje da ćelija raka više nema. Svakako, ova vest važnija nam je nego bilo šta drugo", rekao je popularni Ćućo.

U saopštenju kluba je navedeno da je samo pitanje dana kada će igrač dobiti 'zeleno svetlo' da ponovo zaigra na najvišem nivou, pošto se po posebnom programu vrati u ritam koji je potreban za profesionalni fudbal.

Dete Atletika debitovalo je za svoj klub u septembru prošle godine, a i pored svih problema uspeo je da sakupi 25 nastupa u La Ligi, kao i osam u Ligi Evrope, dok ga je bolest sprečila da zajedno sa saigračima iz mlade reprezentacije pokori Evropu.

Ipak, najveću podršku pružili su mu klupski drugovi – koji su se zbog njega obrijali do glave.

"On nam je dao lekciju iz životne snage, ali i onoga što je zaista vredno. Oduševljeni smo što nam se vraća", rekao je Mikel San Hose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu