"Predugo smo radili da bismo sad sve upropastili"

Predugo smo radili da bismo ove dve utakmice upropastili nekim našim mentalitetom – tim rečima je Slavoljub Muslin opisao napredak reprezentacije Srbije.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Po jedan debitant i povratnik na Muslinovom spisku

Muslin: Milunović imao tešku povredu, ali…

Muslin je u četvrtak saopštio spisak za odlučujuće mečeve u kvakifikacijama za Mundijal u Rusiji protiv Austrije i Gruzije i rekao da se upravo na mentalnom planu ekipa popela na stepenik više.

“Što se tiče našeg mentaliteta, mislim da se on malo promenio jer su momci pokazali da mogu u prethodnih osam utakmica, kao i da znaju šta im je činiti da bi otišli na Svetsko prvenstvo. Dugo radimo da bismo ove dve utakmice upropastili nekim našim mentalitetom”, kazao je Muslin i nastavio:

“Rekao sam da verujem u ove momke, da nije tako, ne bih se prihvatao dužnosti koju imam. Nisam znao da će nam u ovom trenutku faliti samo tri boda, ali nismo završili ništa. Kvalifikacije nisu gotove, Mundijal nije obezbeđen i moramo tražiti još ti boda iz ove dve utakmice”.

“Optimista sam, Kostić će biti spreman”

Jedini igrač koji trenutno ima problema sa povredom jeste Filip Kostić, ali bi trebalo da bude spreman za prvi duel.

“Filip Kostić ide nabolje, imamo tri nedelje do utakmice s Austrijom i optimista sam.kada je on u pitanju”, kazao je Muslin.

Srbija 6. oktobra gostuje Austriji u Beču, tri dana kasnije dočekuje Gruziju u Beogradu, a iz ta dva susreta potrebna su joj tri boda.

“Pokušaćemo već da u prvoj utakmici obezbedimo plasman, idemo na tri boda kao i svaki put. U ovom trenutku imamo popravni, ako se nešto, ne daj bože, desi u Austriji. To je meč sa Gruzijom u Beogradu, pred našim navijačima”.

Međutim, ‘Orlovi’ neće odustajati od dosadašnjeg recepta, a to je napadački fudbal i želja za pobedom u svakom trenutku jer dobri rezultati mogu da donesu skok u šešir sa jačim ekipama.

“Naravno da će nam to biti motivacija više, da bismo imali pod znacima navoda slabije protivnike. Što se publike tiče, sigurno će je biti više, nadam se da će biti dosta naših navijača, mada Austrija ima samo teoretske šanse da se plasira”, zaključio je Muslin.

Prati B92 SPORT na Viberu

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu