Karta za Evropu, pun stadion, Zvezdo, da te vidimo

Zvezdino 'sad ili nikad', revanš protiv Krasnodara u kome crveno-beli moraju pravdaju poverenje svih navijača koji su se odazvali pozivu i dolaze da ih podrže.

MLJIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Reflektori stadiona "Rajko Mitić" zbog toga nisu jedino što će večeras svetleti pred revanš meč plejofa za Ligu Evrope u kome će Zvezda ugostiti rusku ekipu.

Stadion rasprodat dva dana pre uvodnog sudijskog zvižduka, humanitarna akcija i gotovo nezapamćeno interesovanje 'delija' da daju krv svedoče o neverovatnom interesovanju koje vlada za večerašnji meč pa će pored reflektora u loš teren 'Marakane' biti upereni i pogledi 54.000 ljudi na najvećem srpskom stadionu.

Vlada i optimizam. Uprkos porazu u prvom meču u gostima od 3:2 i boljoj igri Krasnodara, faktor 'sreća' je poslužio izabranike Vladana Milojevića.
Oni će u četvrtak uveče na svom stadionu morati da sreći uzvrate mnogo boljom i agresivnijom partijom nego pre nedelju dana na Krasnodarovom 'svemirskom brodu' od stadiona.

Na njemu su lopte po rečima mnogih igrača Zvezde bile prebrze, na 'Rajku' to neće biti slučaj zbog loše podloge. U sredu je bilo navoda da su se Rusi žalili na travu, uz zahtev da se utakmica odigra na drugom stadionu.

Više od 50.000 razloga je bilo da se tako nešto ne desi. Pre nekoliko meseci nije u poslednjem momentu pomeran ni Mančester Junajted, a teren Rostova je tada bio u znatno lošijem stanju nego teren na 'Rajku'.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Plej-of za Ligu Evrope

18 AEK Larnaka – Plzenj, prvi meč 1:3

18.45 Dinamo – Maritimo, 0:0

19 Estersund – PAOK, 1:3

19 Šerif – Legija, 1:1

19 Zenit – Utreht, 0:1

19 Alekandrija – BATE, 1:1

19 Makabi TA – Altah, 1:0

19 Salcburg – Vitorul, 3:1

19.30 Fenerbahče – Vardar, 0:2

19.30 Suduva – Ludogorec, 0:2

20 Videoton – Partizan, 0:0

20 Skenderbeg – Dinamo, 1:1

20 Mitjilend – Apolon, 2:3

20 AEK – Briž, 0:0

20.45 Marselj – Domžale, 1:1

20.45 Rozenborg – Ajaks, 1:0

20.45 Braga – Hafnarfjordur, 2:1

20.45 Bilbao – Panatinaikos, 3:2

20.45 Škendija – Milan, 0:6

21 Hajduk – Everton, 0:2

21 Crvena zvezda – Krasnodar, 2:3

21.05 Austrija – Osijek, 2:1

Na štoperu se mladi Srđan Babić nije pokazao kao previše pouzdan u prvoj utakmici pa nije sigurno da će se 'čeličiti' protiv brzog napada Krasnodara u kome ima dobrih individualaca u igri jedan na jedan, pa će u zadnjoj liniji verovatno biti promena u odnosu na prvi meč.

Vraćanje Abrahama Frimponga pored Vujadina Savića je očekivan potez. Mada je i Frimpong imao svoje kikseve, imao ih je u finišu prošle sezone i Le Talek pa se od početka nove sezone pronašao i postao jedan od važnih igrača crveno-belih.

Dušan Anđelković je posle meča sa Irtišom bio žestoko osporavan kao tragičar koji je skrivio penal za izjednačenje. On je u prvom meču protiv Krasnodara iz gola iščupao loptu koja je već lobovala i savladala Milana Borjana. Mogao je brže da reaguje kod trećeg pogotka Rusa, ali će uz Filipa Stojkovića i spomenute Savića i Frimponga činiti odbranu Zvezde od starta.

U prvoj utakmici je bilo očekivano da na levoj strani bude Nemanja Milić, ali je od starta na terenu zaigrao njegov imenjak Radonjić. Radonjić bi opet mogao da nađe svoje mesto u startnoj postavi u pokušaju da Zvezda izvrši rani pritisak i postigne gol u prvih dvadeset minuta ili pola sata igre.

Milić je u prvom meču asistirao posle svega pet minuta na terenu u 71. minutu, Pešić je postigao gol, a eksperiment sa dva napadača (Pešić i Boaći) pokazao se kao hrabar i ispravan potez Vladana Milojevića.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Taj 'eksperiment' se pre nedelju dana i nije pokazao kao tako loša ideja, ali je izvesnije da će Boaći biti sam ispred Kange u špicu napada, dok će ekipu na desnoj strani kompletirati Slavoljub Srnić koji poslednjih meseci igra kao preporođen. Pokazao je Srnić to i lepim golom u Rusiji, u trenutku kada je Zvezda gubila sa 2:0, a plana igre nije bilo ni u naznakama.

Nakon prvog meča, defanzivac Zvezde Vujadin Savić rekao je da se ekipa previše povlačila ka svom golu, Anđelković je dodao da je Krasnodar zbog toga lako prodirao do 20, 30 metara od gola Zvezde, ali je asistent Milić u sredu istakao da za Krasnodar ne igraju vanzemaljci, koji se svakako mogu pobediti.

Pune tribine i stadion očekuju tu pobedu i prolaz u grupnu fazu Lige Evrope koju posle deset godina pamti još samo Nenad Milijaš. Tražili ste pun stadion? Biće pun. Navijači traže pobedu – sada ste vi na redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu