Gol Pavlovića nedovoljan, Karabag i Liverpul u LŠ!

Engleski Liverpul, azerbejdžanski Karabag, portugalski Sporting, ruski CSKA i kiparski APOEL poslednji su učesnici Lige šampiona.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Liga šampiona – plej-of:

CSKA
– Jang Bojs 2:0 (1:0) -- 1:0 - prvi meč
Kopenhagen – Karagab 2:1 (1:0) -- 0:1
Steaua – Sporting 5:1 (1:1) -- 0:0
Liverpul – Hofenhajm 4:2 (3:1) -- 2:1
Slavija Prag – APOEL 0:0 -- 0:2

Posle 2:1 u Nemačkoj, 'Crveni' su i na Enfildu bili bolji od Hohenhajma 4:2 (3:1) i posle tri godine se vradili u elitno društvo.

S druge strane, ekipa iz Azerbejdžana postala je prvi tim iz te zemlje koji je zaigrao u Ligi šampiona, pošto je, posle minimalnog slavlja kod kuće, poražena od Kopenhagena u Danskoj – 2:1 (1:0).

Najubedljiviji trijumf večeri zabeležio je lisabonski Sporting u Bukureštu protiv Steaue 5:1 (1:1) i tako neutralisao duel bez pogodaka pred svojim navijačima pre sedam dana.

Konačno, moskovski CSKA savladao je švajcarski Jang Bojs i kao domaćin 2:0 (1:0) i sa ukupnih 3:0 obezbedio još jedan prolaz u grupnu fazu, dok je APOEL rutinski sačuvao prednost od 2:0 iz prvog sureta protiv češke Slavije u Pragu – 0:0.

Žreb za grupnu fazu, kao i ceremonije proglašenja najboljih u sezoni iza nas, zakazan je za četvrtak u 18.00 u Grimaldi forumu u Monaku, dok će porežni direktno u grupnu fazu Lige Evrope.

Ako je i bilo dileme posle duela u Nemačkoj, ekipa Jirgena Klopa i definitivno ih je razrešila u samo jedanaest minuta igre na krcatom Enfildu. Najpre je Emre Džan već u desetom doneo prednost svom timu, Mohamed Salah duplirao je vođstvo u 18, da bi Turčin još jednom pogodio u 21. minutu za ogromnih 3:0.

Gosti su nastavili da igraju, svesni da više nemaju šta da izgube, pa su dva puta tresli mrežu domaćina – preko Marka Uta u 28. i Sandra Vagnera u 79. minutu, dok je četvrti gol za Liverpul delo Roberta Firmina u 63.

Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda
Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

utorak:

Astana – Seltik 4:3 (1:1) -- 0:5
Maribor – Hapoel BŠ 1:0 (1:0) -- 1:2
Nica – Napoli 0:2 (0:0) -- 0:2
Rijeka – Olimpijakos 0:1 (0:1) -- 1:2
Sevilja – Basakšehir 2:2 (0:1) -- 2:1

Istovremeno, Kopenhagen je na Parken stadionu jurio gol minusa iz Azerbejdžana i uspeo je da ga anulira tačno pred poluvreme, pogotkom Federika Santandera.

Planove im je pokvario Dino Ndlovu posle petnaestak minuta igre u nastavku, ali je naš Aleksandar Pavlović samo tri minuta kasnije vratio euforiju na stranu domaćina – posle sjajne kretnje i udarca glavom.

Međutim, nije prvak Danske uspeo u preostalih pola časa da stigne do toliko željenog gola, imao je i naš reprezentativac još jednu šansu u samom finišu, ali je Karabag ipak bio taj koji je na kraju mogao da započne veliko slavlje.

Za kraj, 'Lavovima' je bilo potrebno 13. minuta do probiju bedem domaćih u Rumuniji preko Sejdu Dumbije, ali je domaćin uspeo da odgovori već u 20. golom Žoao Maranjana.

Ipak, sve nade Steaue pale su u vodu za veoma kratko vreme – pošto su Akunja, Gelson Fernandes i Bast Dost do 75. minuta u potpunosti umirili Nacionalni stadion u Bukureštu, da bi Roberto Bataljiga pogodio za konačnih 5:1 u samom finišu.

Steaua, nekadašnji prvak Evrope, tako nije uspela da se domogne grupne faze Lige šampiona posle pet sezona.

Radosav Petrović igrao je od 72. minuta za goste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu