Runi se povukao iz reprezentacije

Fudbaler Evertona i dugogodišnji član nacionalnog tima Engleske Vejn Runi objavio je danas da završava reprezentativnu karijeru.

Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

"Mislim da je sada pravo vreme za to. Ovo je zaista teška odluka, ali sam nakon razgovora s porodicom odlučio. Zauvek ću ostati strastveni navijač Engleske", objavio je Runi u saopštenju.

Runi je juče objavio da će razmisliti o ponudi selektora Gereta Sautgejta da nastupa za reprezentaciju.

"Bio sam izuzetno pšočastvovan kada me je selektor Sautgejt pozvao ove nedelje i rekao da računa na mene za predstojeće utakmice. Ipak, morao sam da mu se zahvalim jer sam nakon dugog i teškog razmišljanja doneo odluku da okončam igranje za reprezenatciju. Hvala svima, bilo je ovo neverovatno iskustvo", navodi se u saopštenju Runija.

On je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske sa 53 gola, ali nije igrao za državni tim od novembra i pobede protiv Škotske od 3:0, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Runi je izgubio mesto u reprezentciji kada je izgubio mesto u timu Mančester junajteda. Prošle godine je postigao samo osam golova u svim takmičenjima, a ovog leta prešao je u Everton. On je prekjuče u prvenstvenoj utakmici protiv Mančester sitija postigao 200. gol u Premijer ligi, a drugi ove sezone.

On je dodao da žali što sa reprezentacijom Engleske nikada nije napravio veći rezultat od plasman u četvrtfinale nekog velikog turnira, kao i da se nada će izabranici Gereta Sautgejta uspeti da ostvare zapažen rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu