Kreće i Kalčo: Svi jure 'Staru damu'

Takmičenje u Seriji A počinje u subotu, a šampionu Juventusu bi ozbiljno mogli da se suprotstave Napoli i Milan.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

Milan je doveo nekolicinu kvalitetnih igrača, a Napoli je predvođen Lorencom Insinjeom opasan kao i prošle sezone.

Takođe, crno-bele bi mogao da iznenadi i Lacio, koji ga je prošle srede pobedio u Superkupu Italije 3:2, ali i Inter, koji se stabilizovao posle promene četvorice trenera u prošloj sezoni.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da će ekipa igrati drugačije nego u duelu sa Lacijom.

"Ne smemo i nećemo igrati tako u prvenstvu. Taj poraz nas je spustio na zemlju. Pojedini igrači nisu još potpuno spremni i znao sam da neće biti lako... Ali, od subote ćete videti drugačiji Juventus", naveo je on.

Alegri je podsetio da je njegova ekipa 2015. godine pobedila Lacio u Superkupu.

"Pre dve godine smo pobedili Lacio u Pekingu i osvojili Superkup, ali smo loše počeli prvenstvo. Nadam se da će sada biti obrnuto".

'Bjankoneri' će odbranu titule u Seriji A početi u subotu u Torinu protiv Kaljarija.

Getty Images
Getty Images

Juventus skoro deceniju dominira italijanskim fudbalom, pošto je osvojio šest uzastopnih šampionskih titula.

Pre Juventusa, poslednji šampion bio je Milan, u sezoni 2010-2011. 'Rosoneri' nisu ostvarili očekivane rezultate u prethodnim sezonama, pošto su tek 2013. godine poslednji put bili među prve tri ekipe.

Kineski konzorcijum je u aprilu za 800 miliona dolara od Silvija Berluskonija kupio Milan, a u prelaznom roku klub je potrošio 200 miliona na pojačanja.

Na San Siro došli su Leonardo Bonuči iz Juventusa, Andre Silva iz Porta, Rikardo Rodriges iz Volfsburga, igrač Atalante Frenk Kesi i Andrea Konti, kao i Hakan Čalhanolu iz Bajera iz Leverkuzena, Lukas Bilja iz Lacija i defanzivac Viljareala Mateo Musakjo.

Prva četiri kluba iz Serije A će se od sledeće sezone direktno plasirati u Ligu šampiona, što je najmanji uslov za ekipu Vinčenca Montele.

"Juventus je i dalje favorit, a Napoli ima veliku šansu da se bori za titulu. Mi smo sada za korak niže, ali ne treba da postavljamo sebi granice. Posle njih, Milan, Inter i Roma su izjednačeni", rekao je Bonuči za Gazeta delo Sport.

Napoli je četiri puta u poslednjih pet sezona bio među prve tri ekipe, ali ni rekordan broj osvojenih bodova u istoriji kluba mu nije pomogao da osvoji titulu, pošto je na kraju imao pet manje od Juventusa.

Getty Images
Getty Images

Poslednju titulu Napoli je osvojio 1990. godine.

Napoli je prethodnih godina prodao nekolicinu kvalitetnih igrača, Ezekijela Lavecija Pari Sen Žermenu 2012. godine, a Edinsona Kavanija istom klubu godinu dana kasnije. Napadač Gonzalo Iguain je prešao u Juventus 2016. godine.

Napadači Lorenco Insinje i Dris Mertens potpisali su nove ugovore sa Napolijem, dok Mareku Hamšiku nedostaju samo tri gola da obori klupski rekord Dijega Maradone (115).

Mertens je imao brojne ponude tokom leta, ali je odlučio da ostane u Napulju.

"Ostao sam jer ekipa igra lep fudbal", naveo je belgijski fudbaler.

Prema oceni medija u Italiji, Napoli je prošle sezone igrao najbolji i najlepši fudbal, postigao je 94 gola, ali je gubio bodove od ekipa iz donjeg dela tabele. Trener Mauricio Sari rekao je da se nada da će se to u predstojećoj sezoni promeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu