Kevin-Prins Boateng kod Mijata, Luke i Slobodana

Vezista Las Palmasa Kevin-Prins Boateng potpisao je dvogodišnji ugovor sa Ajntrahtom iz Franfurta.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Ganjanin je pre dva dana raskinuo ugovor sa timom sa Kanarskih ostrva iz privatnih razloga, odnosno želeo je da bude bliže porodici.

Tridesetogodišnji vezista, rodom iz Nemačke, u Ajntrahtu će sarađivati sa trenerom Nikom Kovačem, ali i igrati sa srpskin intenacionalcima Mijatom Gaćinovićem, Lukom Jovićem i Slobodanom Medojevićem.

"On ima sve kvalitete koje tražim kod fudbalera. Ima raznovrsnost, ima mentalitet pobednika i ima iskustva. Može igrati bilo koju poziciju u veznom redu, a u Las Palmasu je igrao i u vrhu napada. Mladi igrači mogu jako puno naučiti od njega. On uvek želi pobediti i uvek daje sve od sebe. On će biti jedan od vođa ove ekipe", rekao je Kovač.

Boateng je karijeru počeo u berlinskoj Herti, a potom je nastavio u Totenhem Hotspuru, Borusiji Dortmund, Portsmutu, Milanu i Šalkeu.

Kevin-Princ je rođen u Berlinu od oca koji je u Nemačku emigrirao iz Gane i majke Nemice, a iako je u mlađim kategorijama igrao za reprezentaciju Nemačke, od 2010. godine je odlučio da nastupa za Ganu.

Njegov mlađi brat Žerom, koji igra za Bajern Minhen, odlučio se da nastupa za Nemačku.

Ajntraht svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Bundeslige, koju je trijumfom otvorio šampion Bajern, igra u nedelju protiv Frajburga u gostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu