LE: Nula u Humskoj, Stojković spasao Partizan

Partizan i Videoton odigrali su susret bez golova u prvom meču plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

PTIzvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Lige Evrope, plej-of:

Partizan – Videoton 0:0

Stadion: Humska

Glavni sudija: Džoš Biton (Škotska)

Sastavi:

Partizan (4-4-2): Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Jevtović, Radin, Janković, Suma – Tavamba, Đurđević.

Videoton (4-3-3): Kovačik - Nego, Juhaš, Fiola, Stopira - Patkaj, Hadžić, Solnoki - Lazović, Henti, Šćepović

Zbog kazne UEFA Humska je bila prazna, a za više od 90 minuta fudbala nismo videli previše uzbuđenja.

Crno-beli su bili konkretniji rival, imali su nekoliko solidnih prilika, ali ipak moraju da budu zadovoljni pošto je Vladimir Stojković, koji se pre nekoliko dana vratio u Partizan, sjajnom intervencijom spasao šampiona Srbije poraza u poslednjim trenucima susreta.

Meč je otvoren veoma sporo, a ispostaviće će se da će takav biti ceo meč.

Marko Nikolić i Videoton su sa jednim razlogom došli u Beograd, a to je da ne prime gol. Odbrana mađarskog kluba u tome je i uspela, pošto crno-beli nisu uspeli da stvore niti jednu pravu priliku.

U prvom poluvremenu viđena je solidna šansa za domaće igrače kada je Vulićević bio u prilici. Janković je povukao kontru, poslao loptu na desni bok, međutim pokušaj Vulićevića zaustavio je golman Kovačik.

U nastavku meča, nije viđena ništa bolja igra na obe strane. Partizan je imao inicijativu u početku, ali nju nije uspeo da materijalizuje. Uroš Đurđević bio je najbliži da promeni rezultat na semaforu, ali je njegov gol poništen zbog faula u napadu.

Do kraja meča, Stojković je iščupao Partizan jer je u nadoknadi vremena odbranio stopostotnu priliku.

Revanš meč igra se za nedelju dana na stadionu Videotona.

Starsport
Starsport

90+3 Velika prilika za Videoton, ali je Vladimir Stojković odlično reagova i tako spasao crno-bele.

88' Tempo igre se dosta umrtvio, tačno ono što gosti žele. Partizan je bez ideje i ponestaje mu vremena.

79' Dobra akcija Partizana, ali crno-beli opet nisu uspeli da materijalizuju dobar napad. Đurđević je centrirao, ali je odbrana Videotona dobro reagovala.

76' Nikolić je prinuđen da napravi i treći izmenu zbog povrede. Henti se povredio, a zamenio ga je Hrvat Mirko Marić.

69' Uroš Đurđević mnogo je koristio ruke prilikom gola koji je postigao. Sudija je to video i doneo ispravnu odluku.

63' Još jedna polušansa za Videoton, ovoga puta je šutirao desni bek Nego, ali je njegov šut završio u rukavicama Vladimira Stojkovića.

58' Prva priilika i za Videoton u nastavku. Kapiten Juhas je šutirao glavom a lopta je završila pored stative.

56' Klub iz Humske igra odlično u drugom poluvremenu, ali za sada to ne uspevaju da materijalizuju.

53' Samo pet minuta kasnije sliča situacija pred golom Mađara. Ovog puta Suma je šutirao iz slobodnog udarca, međutim udarac je završio malo iznad prečke.

48' Veliki pritisak igrača Partizana na startu drugog poluvremena. Videoton se suočava sa problemima. Priliku za crno-bele imao je Janković iz "slobodnjaka", ali je iz veoma dobre situacije šutirao loše.

I poluvreme

StarSport
StarSport

45' Kraj poluvremena u Humskoj. Igra se dosta sporo u Beogradu, a veliku zaslugu za to ima Videoton koji je umrtvio igru.

43' Marko Nikolić bio je prinuđen da napravi i drugu izmenu na meču. Posle Hadžića kojeg je u Geresi zamenio u 32. minutu, van igre morao je i Marko Šćepović. Srpski napadač obnovio je povredu rebara, pa ja na terenu umesto njega ušao Sabo.

41' Prva polušansa za goste iz Mađarske. Lazović je centrirao, ali je Šćepović na drugoj strani nije uspeo da primiri loptu, pa je propala prilika za Videoton.

33' Prva prava prilika za crno-bele. Janković je povukao kontru, poslao pâs na desni bok gde je bio Vulićević koji je šutirao sa nekih 12 metara, ali je njegov pokušaj odbranio Kovačik.

30' Mađari su se oslobodili pritiska, ali zanimljivo za pola časa igre nije viđena niti jedna dobra prilika na obe strane. Partizan izgleda bolje, ali daleko od toga da igraju odlično.

StarSport
StarSport

22' Partizan ima inicijativu, posed lopte je na njihovoj strani, međutim za sada ne uspevaju da urade ništa ozbiljnije. Videoton čeka svoju priliku iz kontra-napada.

13' Prvi konkretniji pokušaj na utakmici za crno-bele. Đurđević je šutirao sa nekih dvadesetak metara, ali je njegov pokušaj završio pored desne stative.

10' Početno odmeravanje snage u Beogradu. Za sada bez prilika na utakmici.

3' Utakmica je otovoreno mirno na obe strane, a čuju se navijači Videotona kojih ima stotinak na stadionu u Humskoj 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu