Hrabra Zvezda u Beogradu traži Ligu Evrope!

Crvena zvezda poražena je od Krasnodara u Rusiji u prvom meču poslednje, plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope – 3:2 (1:0).

Izvor: B92
Podeli
crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Liga Evrope – plej-of runda:

Krasnodar – Crvena zvezda 3:2 (1:0)
Ignatijev 20, Klaeson 46, Petrov 67 - Srnić 57, Pešić 71

Stadion: Krasnodar – 25.000 navijača

Glavni arbitar: Gediminas Mažeika (Litvanija)

Ekipa Vladana Milojevića odigrala je hrabro, još jednom pokazavši da se ne predaje pošto je dva puta uspela da smanji prednost domaćeg sastava, ali ostaje žal zbog dva olako primljena pogotka, kao i nekoliko propuštenih prilika na drugoj strani.

Krasnodar je poveo u 20. minutu preko Ivana Ignatijeva, Zvezda propustila šansu da uzvrati do poluvremena, da bi drugi deo igre otvorila na najgori mogući način – golom iz prve akcije.

Ovoga puta je Viktor Klaeson kaznio kasni blok Dušana Anđelkovića, ali je gost imao ekspresan odgovor. Slavoljub Srnić nastavio je golgetersku seriju snažnim udarcem sa distance u 57. minutu, međutim – nedugo zatim domaćin je ponovo imao dva gola viška.

Sergej Petrov u 66. minutu ostaje neobjašnjivo sam posle kornera i hvata divan volej za 3:1. Ali, Milojević vuče pravi potez u istom minutu, šalje na teren Nemanju Milića i Aleksandra Pešića, da bi prvi samo pet minuta kasnije asistirao drugom za povratak drame pred 25.000 gledalaca.

Usledio je snažan pritisak Rusa do kraja, prednjačio je raspoloženi Mihailo Ristić, koji je pre mesec i po dana upravo iz Zvezde stigao u Krasnodar, ali je odbrana srpskog vicešampiona uspela da izdrži i zadrži veoma aktivan rezultat pred revanš na krcatoj Marakani.

Crveno-beli, koji su imali podršku svojih i navijača Spartaka iz Moskve, na kraju ipak mogu da budu zadovoljni jer je ruskom predstavniku poništen čist pogodak, posle udarca Ristića, ali i ljuti na domaće pošto su se u jednoj situaciji poneli sramno, ne želevši da izbace loptu van igre iako su dva protivnika ležela povređena.

Krenulo je u bržem ritmu od prvog minuta, Krasnodar je bio taj koji je imao loptu u nogama, ali je i Zvezda povremeno pretila iz kontre. Nije bilo pravih prilika na obe strane sve do 20. minutu, kada domaći i stižu do vođstva – Ristić šutira posle solo prodora, Milan Borjan odbija loptu, ali samo do Ivana Ignjatijeva na ivicu peterca.

Sastavi:

Krasnodar (4-2-3-1): Sinicin – Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramires – Ristić, Gazinski – Klaeson (od 78. Sulejmanov), Mamajev (od 70. Žuglev), Vanderson – Ignjatijev (od 66. Smolov)

Klupa: Safonov, Žirov, Smolov, Žigulev, Žoažinjo, Šiškin, Sulejmanov

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Babić (od 70. Pešić), Anđelković (od 78. Gobeljić)– Le Talek, Donald – Srnić, Kanga, Radonjić (od 66. Milić) – Boaći

Klupa: Kahriman, Račić, Milijaš, Adžić, Milić, Pešić, Gobeljić

Zvezda odgovara preko Srnića sa distance, dok Rusi uglavnom prete preko bokova, ali se rezultat posle 45 minuta igre ne menja, iako je bilo opasnih situacija na obe strane.

Videlo se da crveno-beli mogu do gola, ali je drugi deo igre počeo na najgori mogući način po Beograđane. Krasnodar je izveo akciju u tri poteza, Anđelković zakasnio da izađe, a Klaesen preko prstiju i od stative još jednom trese mrežu.

Ipak, tada se videla još jedna odlika Milojevićeve ekipe, koja odmah odgovara snažnim pritiskom, a nedugo zatim uspeva i da smanji rezultat, samo nekoliko minuta pošto je Ričmond Boaći propustio stopostonu šansu, odnosno golman domaćina fenomenalno reagovao posle šuta sa pet metara.

Međutim, Srnić, koji je još jednom bio među najboljima na terenu, primećuje da je Andrej Sinicin malo istrčao i šalje snažan udarac po zemlji sa 25 metara, a Rus sada samo kači loptu na putu ka mreži.

Želela je Zvezda još jedan gol i totalni povratak, ali je onda došlo do novog propusta u defanzivnom delu, pa je Krasnodar prelako još jednom imao dva pogotka prednosti.

Ni to nije ništa promenilo u glavama crveno-belih, nisu menjali pristup, a značajno im je pomogao šef stuke uvođenjem još jednog centarfora – i to umesto Srđana Babića, štopera. Treba istaći i da se Anđelković iskupio za intervenciju, odličnom intervencijom sa gol linije u poslednjem trenutku, sprečivši da ruski tim povede sa 4:1.

Istovremeno je na teren ušao i Milić, pa je delom i zbog toga imao dovoljno svežine i brzine da sustigne divan pâs Mičela Donalda, pre nego što je proigrao Pešića koji se sjajno snalazi za konačnih 3:2.

Revanš je na programu za sedam dana od 21 čas.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

KRAJ – Milojeviću se na kraju isplatila hrabrost, ne verovatno koliko je on želeo, ali je njegova odluka da sa dva napadača juri zaostatak za svaku pohvalu. Izdržali su crveno-beli sve atake Krasnodara i u dodatnih pet minuta, pa se u Beograd vraćaju sa veoma dobrim rezultatom, u pokušaju da posle tačno decenije zaigraju u grupnoj fazi nekog evro takmičenja.

90' – Na ulasku u poslednji minut regularnog toka Pešić je dobio još jednu dobru, duboku loptu sa svoje polovine i stigao do nje pre Sinicina, ali nije mogao da je pošalje i iza njega. Krenuo je golman domaćih nazad na crtu, Pešić proturio loptu na peterac, ona se na kraju odbila do Srnića, čiji udarac sada nije bio opasan.

87' – Kako se duel bližio kraju Rusi su svi više stezali obruč oko kaznenog gostiju, koji su se i dalje umešno branili, dok je Anđelković zbog povrede ipak morao van terena. Ovakva situacija ostavlja je još više prostora Zvezdi, ali Pešić nije uspeo da prođe poslednjeg čuvara.

82' – Ristić je nastavio sa opasnim pokušajima ka mreži Borjana, u novom naletu domaćih, ali je senku na ceo susret, koji je imao jako korektan ton, potom bacio sraman potez igrača Krasnodara.

Zvezda je dodatno pojačala pritisak u odbrani, što je dovelo do povreda dva igrača gostiju u jednom trenutku. Crveno-beli su stali, ali su domaći neobjašnjivo odlučili da napadnu, dok jedan protivnik leži u kaznenom, a drugi nekoliko metara odatle. Sramno.

71' GOL Oba trenera izvršila su po dve izmene, ali je Vladan Milojević bio taj koji je povukao prave poteze. Na teren je u 66. minutu poslao Nemanju Milića i Aleksandra Pešića, da bi upravo njih dvojica kreirali drugi gol za svoj tim.

Mičel Donald poslao je idealan pâs sa desnog krila tik do aut linije na ivici peterca, gde je stiže Milić i vraća na pet metara – odakle Pešić sjajno reaguje i ponovo unosi dramu u duel u Krasnodaru – 3:2!

70' – Novu ogromnu šansu domaći su imali nedugo zatim, ali je Anđelković uspeo u poslednji čas da izbaci loptu van gola, pošto je Borjan loše istrčao.

67' – GOL Nažalost, domaćin je već u 67. minutu ponovo imao dva gola viška, posle još jednog propusta u defanzivi Crvene zvezde.

Sergej Petrov ostao je neobjašnjivo usamljen na ivici kaznenog, što je uvideo izvođač kornera Pavel Mamaev i poslao loptu upravo do njega, a ovaj divnim volej udarcem još jednom vara Borjana 3:1!

59' – Usledio je još žešći odgovor Krasnodara, koji je samo dva minuta kasnije uspeo da stigne do novog pogotka – Ristić je nastavio da šalje 'projektile', a poslednji je završio od prečke barem metar iza leđa Borjana, ali to nisu primetila petorica arbitara na stadionu.

57' – GOL Nisu Zvezdini igrači psihički pali posle drugog pogotka, nastavili su da pritiskaju što im se ekspresno isplatilo!

Slavoljub Srnić nastavio je svoju golgetersku seriju odličnim udarcem sa dvadet i pet metara. Lepo je primetio krilni napadač crveno-belih da je golman rivala malo izašao i posalo oštar udarac po zemlji – a Sinicin ovoga puta samo kači loptu na putu ka mreži – 2:1!

55' – Primljeni pogodak naterao je gosta da odmah snažno napadne, najpre je sa distance pokušao Kanga, da bi onda najbolju priliku za Zvezdu propustio Ričmond Baoći.

Bila je to odlična, brza akcija crveno-belih – Nemanja Radonjić je idealno pronašao Ganjanina, posle prodora i pravovremene lopte na desnom krilu, koji šutira sa ivice peterca, ali Andrej Sinicin fenomenalno zaustavlja njegov šut.

46' – GOL Drugo poluvreme počelo je na najgori mogući način za Crvenu zvezdu, pošto je Krasnodar iz prve akcije, posle svega nekoliko sekundi igre, duplirao svoju prednost.

Posle akcije po levom boku, Kristijan Ramires poslao je centaršut na drugu stativu, Anđelković zakasnio da izađe u blok, a lopta koju je uputio Viktor Klasen preko Borjanovih prstiju i od stative završila u mreži – 2:0.

POLUVREME – Želeo je domaćin da na odmor ode sa dva gola prednosti, ali su gosti uspeli da zaustave sve atake. S druge strane, pokušavali su dalje iz kontri da stignu do toliko pogotka i izjednačenja, a poslednju šansu imali su u poslednjim trenucima – kada je Dušan Anđelković zamalo zakasnio.

40' – Već posle nekoliko uvodnih minuta bilo je jasno koliko srpskom vicešampionu nedostaje Branko Jovičić, koji je u prethodnim susretima gotovo sâm čuvao središnji deo terena. Upravo kroz sredinu Krasnodar je stigao do sledeće prilike, Borjan je situaciju 1 na 1 rešio u svoju korist, iako je bio ofsajd.

33' – Pošto su uspeli da se odbrane posle nova dva udarca iz ugla, Rusi ponovo prete preko Ristića. Ovoga puta agilni vezista šalje odličan šut sa distance ka gornjem desnom uglu, ali Borjan lepom paradom brani.

31' – Kanga je povukao opasan kontra napad, koji domaći zaustavljaju faulom za žuti karton, da bi posle centaršuta Gabonca jedan od štopera Krasnodara umalo zatresao sopstevnu mrežu.

26' – Pokuašala je Zvezda odmah da odgovori nešto agresivnijim pristupom, ali je ruskim predstavnik dobro zatvorio sve prilaze svom golu. Prostor da zapreti pronašao je Slavoljub Srnić i snažno šutirao sa dvadesetak metara, Sinicin je uspeo da zaustavi njegov pokušaj, dok Boaći u nastavku akcije nije lepo zahvatio loptu iz voleja.

20' – GOL Posle obećavajuće polukontre gostiju, domaćin je uspeo da povede, iako pre toga nije konkretno zapretio mreži rivala.

igrači Zvezde ostavili su previše prostora bivšem saigraču, Ristić je iskoristio prazan prostor, stigao do kaznenog i gađao dalji ugao, a Borjan uspeo samo da odbije loptu na ćošak peterca – odakle je Ivan Ignjatijev smešta u praznu mrežu – 1:0.

17' – Ritam je polako opadao, ali je domaćin i dalje bio konkretniji. Međutim, sem kornera i loše izvedenog slobodnog udarca, iz izuzetno opasne pozicije, veće opasnosti po gol crveno-belih nije bilo.

10' – Iako je Zvezda krenula otvoreno, Krasnodar je bio taj koji je držao loptu u nogama i tražio šansu da zapreti. Prvi je to učinio Mihailo Ristić, lopta je promenila putanju na putu ka golu, ali je Milan Borjan uz manje probleme uspeo da je odbije, a njegovi defanzivci da je ispucaju daleko od gola.

3' – Meč je krenuo u visokom tempu, a prvi su zapretili gosti, ipak – posle kombinacije iz kornera defanzivci domaćih lako su otklonili opasnost u dva navrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu