Vojvodina: I mi da imamo Mažića bili bismo prvaci!

FK Vojvodina uputio je zvaničan dopis UEFA u kojem je istaknuto nezadovoljstvo suđenjem Milorada Mažića na prethodnim utakmicama Novosađana protiv Partizana.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

"Svesni smo činjenice da je Mažić naš najbolji sudija i da na utakmicama pod okriljem FIFA i UEFA postiže izvanredne rezultate, te da je najbolji reprezent srpskog fudbala u svetu. Cela Srbija, pa i mi u FK Vojvodina, divimo se njegovim izvanrednim suđenjima i želimo mu da napreduje, te da još dugo u najboljem svetlu reprezentuje naš fudbal i Srbiju. Međutim, moramo da napomenemo da Milorad Mažić nema isti kriterijum u prvenstvu u Srbiji i utakmicama koje sudi u inostranstvu", između ostalog navodi se u pismu Vojvodine.

Noivosađani ističu da je Mažić previše privržen Partizanu i na svim utakmicama protiv Vojvodine im svojim odlukama pomaže kako bi ostvarili povoljan rezultat.

"Od naše poslednje četiri utakmice protiv Partizana, tri utakmice sudio je upravo Mažić. Na sve tri utakmice, pobednik je bio Partizan i to zahvaljući grubim greškama sudije, koje su na kraju i uticale na konačan rezultat utakmice. Sigurni smo da, kada bi naši fudbaleri imali takav kriterijum na svojoj strani i mi bismo se mogli boriti za titulu, kao i za finale Kupa Srbije. Sve bi bilo drugačije, ali ovako, mi smo uskraćeni za pravo da se ravnopravno borimo sa Partizanom".

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Iz Vojvodine ističu da su se obraćali FS Srbije i sudijskoj organizaciji, ali pošto od njih nisu dobili nikakav odgovor, obraćamo se UEFA, sa žciljem da opomene Mažića i ukaže na njegovo suđenje i pomoć Partizanu.

"Ako Milorad Mažić uloži sebe i sudi utakmice u Srbiji kao što sudi one u organizaciji UEFA i FIFA, svi u Srbiji imali bismo veliku korist, a naš fudbal bi bio mnogo bogatiji i uspešniji. Našša želja nije da se Mažić kazni, već da mu se ukaže na greške koje je napravio i da se te greške isprave, a sve u interesu da nam fudbal bude bolji, da mlade sudije mogu da da se edukuju u pravom smeru kako bi i oni bili uspešni. Nadamo se da će naša molba biti razmotrena i da ćete, za dobrobit fudbala u Srbiji, pronaći rešenje i pomoći Vojvodini da se izbori sa nepravdom", zaključuju iz Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu