Asensiiiiooooo! Kakav gol, Realu novi trofej

Kakav početak sezone za Real iz Madrida! Posle osvojenog Superkupa Evrope, tim sa "Bernabeua" je uzeo novi trofej, osvog puta Superkup Španije.

S.R.Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Ekipa Zinedina Zidana pobedila je Barselonu i u revanš meču "el klasika" - 2:0, i potvrdila da trijumf od 3:1 na "kamp nou" nije bio nikakva slučajnost.

Prvi gol na meču bila je majstorija mladog Markosa Asansia već u 4. minutu, a debakl Katalonaca u ovom dvomeču potvrdio je Karim Benzema u 39. minutu.

Real je igrao bez suspendovanog Kristijana Ronalda, što naravno nije predstavljalo veliki problem za Real, koji je pokazao da u ovom trenutku ima kompaktniju, uigraniju, a verovatno i kvalitetniju ekipu od Barselone. Nema sumnje da je odlazak Nejmara u PSŽ dodatno poremetio redove Katalonaca, ne samo u igračkom već u dobroj meri i u psihološkom smislu.

Dakle, nije bilo Ronalda na terenu, ali jeste fenomenalnog Asansia. Kakav je samo gol postigao u trenutku dok su navijači još ulazili na stadion. Gol koji bi i sam Kristijano Ronaldo voleo da ima u svojoj kolekciji.

Posle drugog gola igra Barselone gotovo da se raspala, a Real je u nastavku igre oduzeo gas i strpljivo odrađivao minute. Pokušali nešto više da učine Katalonci preko Mesija i Suareza, koji su pogađali okvir gola, ali nisu uspeli da ublaže visok poraz od najvećeg rivala.

Povici fudbalerima Reala "šampioni, šampioni" i bleda lica i oborene glave igrača Barselone, jači su utisak s kraja meča od samo podizanja trofeja u "revijalnom takmičenju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu