Tragedija Rijeke u Pireju, Seltik već slavi LŠ

Fudbaleri Olimpijakosa savladali su Rijeku sa 2:1 u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, pogotkom Romaa u drugom minutu nadoknade vremena.

Izvor: B92 Evropa
Podeli
Photo by Ian MacNicol/Getty Images
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Plej-of za Ligu šampiona – prvi mečevi:
sreda:
Bašakšehir – Sevilja 1:2 (0:1)
(Elija 64 – Eskudero 16, Ben Jeder 84)
Seltik – Astana 5:0 (2:0)
(Postnjikov 32ag, Sinkler 43, 60, Forest 79, Grifits 88)
Hapoel Ber Ševa – Maribor 2:1 (2:1)
(Nvakaeme 12, Tzedek 45+2p – Tavares 10)
Napoli – Nica 2:0 (1:0)
(Mertens 13, Žoržinjo 70p)
Olimpijakos – Rijeka 2:1 (0:1)
(Ođiđa-Ofoe 66, Romao 90+2 – Eber 42)

utorak:
Karabag – Kopenhagen 1:0 (1:0)
(Madatov 25)
APOEL – Slavija Prag 2:0 (2:0)
(De Kamargo 2, Aloneftis 10)
Hofenhajm – Liverpul 1:2 (0:1)
(Ut 87 – Aleksandar-Arnold 35, Milner 74)
Sporting Lisabon – FCSB 0:0 (0:0)
Jang Bojs – CSKA Moskva 0:1 (0:0)
(Kasim 90+2ag)

Olimpijakos je do trijumfa stigao uprkos tome što je hrvatski tim na poluvremenu imao prednost.

Štoper iz Togoa se najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju, iskoristio užasnu grešku Župarića i posle centaršuta Elabdelauija glavom smestio loptu iza leđa golmana Sluge.

Tako je ekipa Besnika Hasija došla do potpunog preokreta jer je u finišu prvog poluvremena Eber lepim pogotkom kaznio promašaje Olimpijakosa. Ben i Seba su bili dekoncentrisani u nekoliko navrata, da bi Brazilac u redovima Rijeke u 42. minutu prevario čuvare lepim prijemom, a onda i pogodio bliži ugao.

Ipak, grčki šampion je opravdao ulogu favorita u nastavku – prvo je Ođiđa-Ofoe sredinom drugog poluvremena iskoristio asistenciju Fortunisa, da bi Romao na već opisan način pogodio za 2:1.

Kompletan posao oko prolaska dalje odradio je Seltik, koji je već posle prvog susreta došao do prednosti od ogromnih 5:0. Nakon pola sata igre u Glazgovu, Rogić je šutirao ka golu Mokina, lopta je na putu pogodila Postnjikova i završila u mreži.

Skot Sinkler je u finišu prvog poluvremena najavio pobedu svoje ekipe, da bi se početkom drugog dela još jednom upisao u listu strelaca. Konačan rezultat i lagan posao za ekipu Brendana Rodžersa u revanšu postavili su Forest i Grifits.

Dobar rezultat ima i Napoli u jednom od derbija, pošto je na svom stadionu savladao Nicu sa 2:0. Dris Mertens je nastavio gde je stao u prošlo sezoni, već u 13. minutu je postigao novi pogodak, a u 70. je Žoržinjo sigurno izveo penal.

Zbog odluke sudije da dosudi najstrožu kaznu za Napolitance, burno su reagovali gostujući igrači, da bi nešto kasnije isključenja zaradili Kozijelo i Plea.

Hapoel Ber Ševa gubio je na svom stadionu od Maribora, ali je do poluvremena preokrenuo na 2:1 i došao blizu istorijskog plasmana u Ligu šampiona.

Vrlo blizu da u istom takmičenju ponovo zaigra jeste Sevilja – španski predstavnik je istim rezultatom slavio u Istanbulu protiv Bašakšehira i mirno čeka revanš.

Eskudero je u 16. minutu iz veoma teške pozicije pogodio suprotni ugao protivničkog gola, ali je Elija sredinom drugog poluvremena poravnao rezultat, kada je put do mreže pronašao kroz noge golmana Serhija Rika koji je morao bolje da reaguje

Ipak, Turci nisu uspeli da izdrže do kraja, pa je Hesus Navas pronašao usamljenog Ben Jedera za konačnih 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu