Navijači Olimpijakosa i Zvezde planiraju u Humsku

FK Partizan saopštio je da ima saznanja da navijači Olimpijakosa i Crvene zvezde planiraju da uđu na stadion u Humskoj 1, iako im to nije dozvoljeno.

Izvor: B92 Grčka
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

U dogovoru dva kluba pod okriljem UEFA gostujući navijači ne mogu prisustvovati utakmicama, pa su iz Humske saopštili da će zabraniti ulazak pristalicama Olimpijakosa i njihovim prijateljima iz Zvezde.

* Najvažnijih 180 minuta: Olimpijakos u Humskoj

"FK Partizan ovim putem obaveštava javnost da ima saznanja da je uprkos dogovoru FK Partizan i FK Olimpijakos, postignutim pod okriljem UEFA koji se tiče neprisustvovanja gostujućih navijača na utakmicama u Beogradu i Atini, određeni broj pristalica FK Olimpijakos prisutan u Beogradu.

Takođe, postoje informacije da su određene pristalice FK Crvena zvezda došle u posed ulaznica za utakmicu i da imaju nameru zajedno sa grupom pristalica FK Olimpijakos, a uprkos zvaničnim stavovima oba kluba i zabrani UEFA, prisustvuju večerašnjoj utakmici.

FK Partizan obaveštava javnost da pristalicama FK Olimpijakos i FK Crvena zvezda neće biti dozvoljen ulaz na stadion Partizana. Ova odluka je doneta jedino u cilju sprečavanja gotovo sigurnih sukoba koji bi nastali na stadionu.

Izvesnost sukoba postoji zbog činjenice da su navijači FK Partizan kupovali ulaznice za sve sektore na stadionu, uključujući i sektor uobičajeno predviđen za gostujuće navijače, što je u skladu sa dogovorom sa UEFA, o neprisustvovanju gostujućih navijača na obe utakmice.

FK Partizan će licima kojima neće biti dozvoljen ulaz na stadion, u skladu sa gore navedenom odlukom, a koja imaju uredno kupljenu ulaznicu, refundirati novac.

Posebno ističemo da je jedini motiv donošenja ove odluke isključivo potpuna bezbednost gledalaca i učesnika, te odigravanje večerašnje utakmice u isključivo sportskim i regularnim uslovima.

Uvereni smo da će pripadnici MUPa Srbije preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti i tako uspeti da sprovedu u delo odluku FK Partizan koja je doneta po preporuci UEFA i dogovoru oba kluba", saopštio je FK Partizan.

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Olimpijakosa na programu je u utorak uveče od 20:45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu