Marka: Mbape u Realu za 180 miliona evra!

Real Madrid i Monako postigli su načelan dogovor za transfer Kilijana Mbapea vredan čak 180 miliona evra, prenosi "Marka".

AKIzvor: B92 Španija, Francuska
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Monako je ovog leta zaradio 167,5 miliona evra od prodaje igrače (Benjamin Mendi, Bernardo Silva, Temue Bakajoko, Valer Žermen, Abdu Dijalo, Korantan Žan, Nabil Dirar), dok je na pojačanja potrošio 51 (Juri Tilemans, Terens Kongolo, Sualiho Meite, Žordi Mbula, Dijego Benaljo, Jordi Gaspar).

Real će "Kneževima" platiti 150 ili 160 miliona evra, a ostatak zavisi od Mbapeovih nastupa u dresu "kraljevskog" kluba.

Ukoliko Barselona ne proda Nejmara Pari Sen Žermenu za 225 miliona evra, ovo će biti novi rekordan transfer, daleko veći od prošlogodišnjeg prelaska Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester Junajted za 105 miliona.

Navodi se da će 18-godišnji francuski napadač (18) potpisati šestogodišnji ugovor vredan 135.000 evra nedeljno.

Mbape je eksplodirao prošle sezone postigavši 27 golova uz 17 asistencija na 59 utakmica za Monako. Od toga je dao šest golova u Ligi šampiona.

Već mesecima traju spekulacije o prelasku Mbapea iz Monaka u Real, a mladog Francuza je na transfer navodno nagovorio trener Madriđana Zinedin Zidan, koji je idol iz detinjstva mladog napadača.

Real je ovog leta prodao Alvara Moratu, Hamesa Rodrigesa (pozajmica), Danila, Marijana Dijasa, Dijega Lljorentea i Gurguija za 122 miliona evra, a suma će sigurno da naraste za dve godine kada Bajern otkupi Kolumbijca za oko 35 miliona.

U međuvremenu su došli samo Teo Ernandes za 30 i Dani Sebaljos za 17 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu