Najvažnijih 180 minuta: Olimpijakos u Humskoj

Fudbaleri Partizana dočekuju grčkog velikana Olimpijakos (20:45) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Iliev: Leonardo će igrati protiv Olimpijakosa
* Đukić: Leonardo se izvinio svima, videćemo da li će igrati

Biće to prvi međusobni duel beogradskih crno-belih i atinskih crveno-belih, ali vlada atmosfera kao uoči "večitog" derbija sa Crvenom zvezdom.

Olimpijakos je u bratskim odnosima sa beogradskim crveno-belima, pa tim iz Humske ima motiv više u okršaju sa velikanom iz Pireja.

"Ne želim da izađemo sa strahopoštovanjem, već da to bude Partizan kao veliki tim, uz svo poštovanje prema rivalu. Želim da protiv prave i sjajne evropske ekipe vidimo gde smo mi u odnosu na Evropu. Olimpijakos je skup sjajnih individualaca, ali bih istakao da je njihova snaga u ekipi koja igra čvrsto i homogeno. Bekovi su ofanzivni, često se ubacuju u napad i tu ćemo imati dosta posla. ", rekao je uoči meča trener Partizana Miroslav Đukić.

"Protivnik je težak, ali imamo dobar tim i spremni smo. Bio sam već ovde, znam kakva je atmosfera i znam šta nas očekuje, spremni smo za to. Za igrače je dobro ako je pun stadion, za ovakve utakmice se živi i bolje je da je stadion pun nego da na tribinama bude 1.000 ljudi", rekao je trener Olimpijakosa Besnik Hasi.

Partizan je u drugom kolu kvalifikacija eliminisao podgoričku Budućnost (2:0, 0:0), te deklasirao u međuvremenu Mačvu (6:1) na startu Superlige Srbije, dok će Olimpijakos u Humskoj odigrati prvu zvaničnu utakmicu sezone.

Tim iz Pireja je tokom pripremnog perioda zabeležio samo tri pobede na sedam mečeve, nadigrao je austrijskog drugoligaša Vatens (2:0), belgijski Mehelen (6:0) i holandski AZ Alkmar (2:0).

U međuvremenu je remizirao sa Ludogorecom (1:1), Lokerenom (0:0) i u generalnoj prodbi sa Asterasom (1:1), a poražen je samo od Panioniosa (2:1).

Olimpijakos je prošlog leta eliminisan upravo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, od izraelskog Hapoela Ber Ševe, imao je problema i u Superligi, pa je ovog leta uložio deset miliona evra u pojačanja.

Najveća zvezda prelaznog roka bio je Nigerijac iz Fenerbahčea Emanuel Emenike, koji je plaćen 2,5 miliona evra, kao i vezista iz Legije Vadis Ođiđa-Ofoe.

Osim njih dvojice, stigli su još defanzivci Srbin Jagoš Vuković (verovatno neće igrati u utorak) za dva i pre dva dana Hrvat Hrvoje Mitić za 1,5 miliona evra, dok su Panajotis Tahcidis i Leonardo Kurtis plaćeni ukupno 1,3.

Osim želje da se opet nadmeću u elitnim takmičenju, crno-belima je veliki motiv protiv Olimpijakosa i novac. Ukoliko bi srpski šampion prošao grčkog velikana, zaradio bi minimalno 6,2 miliona evra i igrao šest evropskih utakmica za jesen.

Partizan je plasmanom u treće kolo kvalifikacija zaradio 1,2 miliona evra, a mesto u plej-ofu donosi tri miliona. Ulazak u grupnu fazi LŠ vredi 12,7 miliona evra, a u grupnu fazu LE 3,6 (računajući i plasman u baraž za LE).

Liga šampiona, 3. kolo kvalifikacija:
19:00 Karabah (Azerbejdžan) – Šerif (Moldavija)
19:00 Slavija Prag (Češka) – BATE Borisov (Belorusija)
19:30 AEK (Grčka) – CSKA Moskva (Rusija)
19:30 Steaua (Rumunija) – Viktorija (Češka)
20:00 Vardar (Makedonija) – Kopenhagen (Danska)
20:45 Partizan (Srbija) – Olimpijakos (Grčka)

Sreda:
16:00 Astana (Kazahstan) – Legija (Poljska)
18:30 Dinamo Kijev (Ukrajina) – Jang Bojs (Švajcarska)
18:45 Salcburg (Austrija) – Rijeka (Hrvatska)
19:00 Hapoel Ber Ševa (Izrael) – Ludogorec (Bugarska)
20:00 Vitrolul (Rumunija) – APOEL (Kipar)
20:20 Maribor (Slovenija) – Hafnarfjordur (Island)
20:45 Seltik (Škotska) – Rosenborg (Norveška)
20:45 Nica (Francuska) – Ajaks (Holandija)
21:00 Klub Briž (Belgija) –Basakšehir (Turska)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu