"Građevinari" doveli pola tima

Fudbalski klub Rad promovisao je pet novih igrača pred otvaranje nove sezone u Superligi utakmicom protiv kruševačkog Napretka.

MLJIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
StarSport
StarSport

Vule Vujačić, Igor Zonjić, Nenad Lukić, Nedeljko Piščević i Filip Matović su petorica novih "Građevinara", objavio je klub na svom sajtu.

Dvojica napadača i trojica defanzivaca će imati zadatak da sa timom sa Banjice naprave što bolje rezultate u sezoni koja je počela u petak.

Vujačić je centarfor koji je došao pošto mu je istekao ugovor sa Dečićem. Za Dečić je dao deset golova, a pre toga je igrao za Budućnost, Mornar, Čelik, Rudar i Mogren. Ima 29 godina.

Lukić ima 24 godine i prošao je omladinsku školu Partizana, igrao je između ostalog za Teleoptik, bugarsku Lokomotivu iz Plovdiva, da bi prošle godine nastupao za Radnik iz Surdulice i novog superligaša, ekipu Zemuna. Igrao je i za Rad pre pet godina.

Zonjić je takođe Partizanov bivši igrač. Bio je ugovorno i vezan za šampiona Srbije četvorogodišnjim ugovorom tokom 2012. godine. Igrao je za Teleoptik, Sinđelić, Mladost iz Lučana, Bežaniju i Napredak pre nego što je došao u Rad, a snalazi se na mestu štopera i desnog beka.

Pored dva Partizanova, Rad je potpisao i nekadašnjeg igrača Zvezde. Piščević ima 22 godine i kao štoper je trenirao u omladinskoj školi vicešampiona Srbije. U Rad je došao iz Sinđelića.

Matović je došao kao slobodan igrač "Romantičara". Ima 22 godine i igra na mestu štopera.

Rad počinje Superligu u subotu utakmicom protiv kruševačkog Napretka. Tokom priprema su "Građevinari" odigrali devet utakmica i zabeležili po četiri pobede i poraza i jedan remi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu