Aleksandar Pešić u Zvezdi za 750.000 evra!

Aleksandar Pešić, mladi reprezentativac Srbije, potpisaće u sredu ugovor sa Crvenom zvezdom na tri godine.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Pešić je ponikao u lokalnom klubu Filip Filipović iz rodnog Niša, u koji se vratio posle kratkog boravka u mlađim kategorijama Partizana.

Za U19 selekciju Srbije upisao je šest nastupa, za U21 16, uz tri pogotka, a prošlog novembra debitovao je i za A tim, u porazu protiv Ukrajine.

Kako prenose ' Novosti', uprava tima sa stadiona 'Rajko Mitić' dogovorila se sa čelnicima Tuluza obeštećenje od 750.000 hiljada evra, s tim da će ono biti isplaćeno u dvanaest mesečnih rata.

Nekadašnji centarfor Jagodine, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Atalanti, će tako postati drugo najskuplje pojačanje još od dolaska Darka Kovačevića iz Proletera krajem prošlog milenijuma, dok najskuplji ostaje prelazak Siniše Mihajlovića iz redova novosadske Vojvodine u najtrofejniji srpski klub.

Pešić bi u sredu trebalo da se obaveže na trogodišnji ugovor sa crveno-belima i da bude prijavljen kao džoker već za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Florijane, kako bi saigračima mogao da pomogne u revanšu na Malti narednog četvrtka.

Prethodnih dana se spekulisalo da je i Partizan zainteresovan za dvadesetpetogodišnjeg napadača, ali je večiti rival bio brži i konkretniji.

Pešić je peto pojačanje Crvene zvezde, ne računajući ostanak Ganjanina, posle desnog beka Filipa Stojkovića, univerzalca kruševačkog Napretka Marka Gobeljića, krilnog napadača spomenutog Šerifa Rikardinja, odnosno povratnika štopera Vujadina Savića.

Pešić je karijeru započeo u niškom Radničkom, posle čega je kratko nastupao za OFI sa Krita, odnosno dok potpunu afirmaciju nije doživeo u Šerifu.

U Tiraspolju je postigao 28 pogodaka na 62 meča, pre nego što se u sezoni 2013/2014 vratio u Jagodinu. Dobra sezona među 'Ćuranima' preporučila ga je Tuluzu, ali je promenom trenera izgubio mesto u timu.

Na 60 mečeva za tim sa 'Munisipala' deset puta je bio strelac, dok je na šest mečeva u Bergamu jednom pogodio mrežu.

Ovo je treća dobra vest za Zvezdaše u jednom danu, posle informacije da je klupski dug dodatno smanjen i potpisa Ričmonda Boaćija, takođe za trogodišnju vernost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu