Sparta oborila rekord, Slavija odgovorila Danijem

Praški klubovi dovode zvučna pojačanja, nakon što je Sparta dovela Marka Janka, Tala Ben Haima i Srđana Plavšića, stigao je odgovor gradskog rivala Slavije.

AKIzvor: B92 Češka
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Povezane vesti:
* Zvezda potvrdila – Plavšić u Sparti
* Plavšić: Ostvario sam san odlaskom iz Zvezde

Novi igrači kluba koji je pomogao Vojvodini u teškim vremenima posle I svetskog rata su Portugalac Migel Dani, Ukrajinac Ruslan Rotan i Turčin Halil Altintop.

Sva trojica su u četvrtoj deceniji života, ali sa ogromnim i kvalitetetnim iskustvom iza sebe, a stigli su kao slobodni igrači.

Sparta napravila najveći transfer u istoriji Češke

Praška Sparta oborila je transfer rekord Češke dovođenjem iskusnog Izraelca Tala Ben Haima. Krilni napadač plaćen je 2,9 miliona evra Makabiju iz Tel Aviva. On je drugo zvučno pojačanje Sparte ovog leta, posle Austrijanca Marka Janka. Praški tim je u utorak doveo i Srbina Srđana Plavšića koji je plaćen 1-1,3 miliona evra Crvenoj zvezdi.

Dani ima 33 godine, a dolazi posle devet godina u Zenitu koji ga je svojevremeno učinio najskupljim igračem u istoriji ruskog fudbala.

Rotan ima 35 godina, a dolazi iz Dnjipra za koji je takođe igrao devet sezona. Klub u kojem je ponikao napustio je nakon što je eliminisan iz ukrajinske Premijer lige.

Altintop ima 34 godine, prethodne četiri godine igrao je u Bundsligi za Augzburg. Tokom karijere je nastupao i za Šalke.

Rotan sam ima 93 nastupa za reprezentaciju Ukrajine, dok su Dani i Altintop odigrali po 38 za Portugal i Tursku.

Slavija je prošle sezone osvojila titulu šampiona Češke, prvu od 2009, pa će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Neće biti potencijalni rival srpskom šampionu Partizanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu