Lalatović: Da je Veljković postigao gol...

Selektor mlade selekcije Srbije Nenad Lalatović smatra da svi moraju biti ponosni na generaciju koju je vodio na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Izvor: B92 Evropa
Podeli

U21 tim Srbije je osvojio samo jedan bod iz tri meča sa Portugalom (0:2), Makedonijom (2:2) i Španijom (0:1).

Povezane vesti:
* Rezerve Španije poslale "Orliće" kući bez pobede
* Đurđević: Nisam zaslužio karton
* Gaćinović: Zaslužili smo više

"Mislim da smo još jednom pokazali da Srbija ima jako kvalitetne mlade igrače, momke koji su s pravom bili evropski i svetski prvaci. Igrati na ovakvom nivou, protiv ovakve reprezentacije sa igračem manje to samo pokazuje kakav kvalitet ima ova generacija. I Srbija treba da bude ponosna što ima ovakve igrače", rekao je Lalatović.

U poslednjem kolu Srbija je propustila tri sjajne šanse pre nego što je primila gol od Španije u Bidgošću u 39. minutu.

"Mogu biti ponosan na njih, jer ovako se boriti sa igračem manje i praviti šanse. Posebno u prvom poluvremenu, kada smo bili egal, imali dve stopostotne šanse. Veljković je bio sam na drugoj stativi, kada je prebacio loptu preko gola. I žao mi je zbog te šanse, jer da smo postigli gol, tok meča bi sasvim sigurno bio drugačiji", smatra selektor Srbije.

Dva minuta nakon primljenog gola crveni karton, drugi žuti, dobio je kapiten Uroš Đurđević.

"Planski smo popustili odličnoj reprezentaciji Španije da igra više po krilima. Hteli smo da zatvorimo igru po centrali.Da pokušamo da ih iznenadimo, posle oduzete lopte na našoj polovini, da tražimo loptu u prostor iza njihovih leđa, da postignemo gol.Teško je u tome bilo uspeti, jer smo veći deo utakmice imali igrača manje", zaključio je Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu