Rezerve Španije poslale "Orliće" kući bez pobede

Mladi fudbaleri Srbije završili su nastup na U21 Evropskom prvenstvu minimalnim porazom od Španije u Bidgošću.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

U21 EURO, 3. kolo:
Srbija – Španija 0:1 (0:1)
Suares 39
Portugal – Makedonija 4:2 (2:1)
Edgar 2, Bruma 22, 90+2 Podense 57 – Bardhi 40, Markoski 80

Srbija U21: Manojlović – Antonov, Veljković, Jovanović, Filipović – Gaćinović, Maksimović, Lukić (Plavšić 87) – Živković, Radonjić (Ristić 71), Đurđević
Španija U21: Lopes – Gaja, Merino, Gonsales, Odrijasola – Suares, Ernandes, Soler – Ojarsabal, Vilijams, Majoral Moja

Tim Nenada Lalatovića je bio bolji u prvih pola sata susreta, propustio tri odlične šanse za vođstvo preko Veljkovića, Đurđevića i Živkovića, a onda upropastio sve za svega dva minuta.

Španci promašaje kažnjavaju posle sjajne kombinacije Alvara Odriasole i Denisa Suaresa u 39. minutu, a tačku na meč dva minuta kasnije stavlja drugi žuti karton Uroša Đurđevića.

"Orlići" su krenuli ofanzivno protiv rezervnog sastava Španije, selektor "Furije" je zamenio svih 11 igrača iz prethodnog susreta kako bi odmorio najveće zvezde Njigesa, Delofea, Asensija, Beljerina za polufinale turnira.

Već u četvrtom minutu Veljković propušta zicer, promašuje ceo gol neometan sa pet metara, a u nastavku prvog poluvremena Đurđević je pogodio Lopesa posle brzoplete završnice, dok Živković nije uspeo da šutira sa 11 metara.

Kazna je bila surova i brutalna. Šest minuta pre poluvremena Suares zakucava loptu u mrežu nakon prodora Odriasole po desnoj strani pored Radonjića, da bi dva minuta kasnije kapiten Srbije Đurđević zbog udaranja laktom rivala u borbi za poziciju dobio drugi žuti karton.

Grupa B:
1. Španija U21 3 3 0 0 9:1 9
2. Portugal U21 3 2 0 1 7:5 6
3. Srbija U21 3 0 1 2 2:5 1
4. Makedonija U21 3 0 1 2 4:11 1

Usledila je dominacija "Furije" u drugom delu, stezali su Španci obruč oko srpskog kaznenog prostora, Suares, Odriasola i Ojarsabal su tražili Solera i Vilijamsa, ali su oni propuštali šanse, a sjajno je branio i Manojlović.

U samoj završnici susreta Živković je zamalo sprečio poraz Srbije, šutirao je dobro pod prečku sa ivice kaznenog prostora, ali je sjajno branio i rezervni golman Španije Pau Lopes.

Srbija je tako U21 EP u Poljskoj završila sa samo jednim bodom u Grupi B, remijem sa Makedonijom 2:2 u drugom kolu, dok je na startu šampionata Poražena 2:0 od Portugala.

Portugalci su u trećem kolu savladali Makedoniju 4:2, ali taj im rezultat nije doneo polufinale jer će im zbog gol razlike izmađi pozicija najbolje drugoplasirane selekcije u Poljskoj.

To je trenutno Slovačka, a šansu da prođu dalje imaju još Italija i Češka, ukoliko savladaju Nemačku ili Dansku sa najmanje tri gola razlike.

Tok meča:

Foto: EPA/Tytus Zmijewski
Foto: EPA/Tytus Zmijewski

90' Pritisak Srbije u završnici, gužva u kaznenom prostoru posle centaršuta Živkovića iskosa sa desne strane iz slobodnog udarca, ali "Orlići" kući ipak idu bez pobede u Poljskoj.

86' Fantastična akcija "Orlića" sa igračem manje, Lukić je probio po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni gde su bila trojica njegovih saigrača, lopta prolazi na drugu stranu do Živkovića koji sjajno šutira pod prečku, ali Lopes paradom sprečava izjednačenje.

84' Sjajna šansa za Špance, posle dubinske lopte Ojarsabal spušta u sredinu do usamljenog Majoral Moje, on usamljen šutira iz prve, ali pravo u Manojlovića.

73' Srbija pokušava povremeno preko polukontri, uglavnom su to akcije dva na četiri, ali jedna donosi dobru šansu "orlićima". Prbio je Ristić po levoj strani, proigrao je u petercu Gaćinovića, ali on loše šutira.

Foto: EPA/Tytus Zmijewski
Foto: EPA/Tytus Zmijewski

61' Novi prodor Odriasole po desnoj strani, pronašao je u kaznenom Injakija Vilijamsa, ali zvezda Atletik Bilbaa šutira glavom sa pet metara pored gola.

56' Relativno miran period meča, mada Španija skoro konstantno ima loptu u svom posedu.

47' Loša reakcija golmana Manojlovića posle povratne lopte Veljkovića, ali je uspeo da se iskupi odbranivši šut Majorala Moje.

45' Srbija je delovala odlično u prvom poluvremenu, bila opasnija od "Crvene furije" u prvih pola sata, a onda su "Orlići" uspeli sve da upropaste u svega nekoliko minuta.

41' Crveni karton za Đurđevića! Kapiten Srbije udario jje laktom u bradu štopera Španije Merina prilikom borbe za poziciju, te dobio drugi žuti karton.

Foto: EPA/Tytus Zmijewski
Foto: EPA/Tytus Zmijewski

40' Neverovatan promašaj Karlosa Solera. Fudbaler Valensije je promašio ceo gol sa svega nekoliko metara nakon proigravanja sa leve strane.

39' GOOOOOL! Srbija gubi 1:0 od Španije u Bidgošću. Alvaro Odriosola je probio po desnoj strani, iz igre je ispao Radonjić, odigrao je po zemlji u sredinu kaznenog, a usamljeni Denis Suares je rutinski loptu zakucao u mrežu Srbije.

25' Treća gol šansa za Srbiju na meču, kombinovali su Đurđević i Živković, ali krilni napadač Benfike nije uspeo da šutira sa oko 11 metara.

22' Filipović je imao rizičan start u kaznenom prostoru Srbije, ali se sudija nije oglasio.

19' Nova sjajna akcija Suaresa, lopta u prazan prostor sa Majorala iza leđa Veljkovića, ali je Manojlović sjajno reagovao i spasao "Orliće".

Foto: EPA/Tytus Zmijewski
Foto: EPA/Tytus Zmijewski

15' Nova dobra šansa za Srbiju, Đurđević je bio ispred gola Španije, ali je brzopleto reagovao, pa je golman Lopes stigao da zatvori sve uglove.

9' Španci su se oslobodili početnog pritiska i krenuli konretnije ka golu Manojlovića, sjajno je Suares proigrao nekoliko puta svoje sigrače u napadu, ali nije bilo promene rezultata.

4' Stopostotna šansa za Srbiju, Veljković je bio sam na drugoj stativi posle centaršuta Živkovića iz kornera sa leve strane, a nakon što je Maksimović loptu prebacio glavom sa prve, međutim, štoper je promašio ceo gol.

1' Agresivna igra Srbije od starta, "Orlići" pokušavaju da brzo iskoriste neuigranost rivala na čijoj su klupi ostale prve zvezde tima Njiges, Beljerin, Asensio, Delofe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu