"Orlići" bez pobede, teoretske šanse za prolaz

Mlada reprezentacija Srbije odgirala je 2:2 sa Makedonijom u drugoj utakmici Grupe B Evropskog prvenstva u Bidgošću.

PTIzvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

U 21 EP, grupa B:

1. Španija 1 0 0 5:0 3
2. Portugal 1 0 0 2:0 3
3. Srbija 0 1 1 2:4 1
4. Makedonija 0 1 1 2:7 1

Sastavi:

Srbija: Milinković-Savić – Antonov (Ožegović 77), Veljković, Jovanović, Gajić (Filipović 46) – Gaćinović, Maksimović, Grujić (Ristić 52), Živković, Plavšić – Đurđević

Makedonija: Aleksovski – Murati, Zajkov, Velkoski, Demiri – Bardi, Nikolov, Markoski, Babunski (Ilmas 58), Radeski (Pivkovski 86) – Avramovski (Đorđev 46)

Izabranici Nenada Lalatovića odigrali su zaista dobar meč, međutim na kraju utakmice nisu imali sreće.

"Orlići" su poveli u 24. minutu kada je Mijat Gaćinović dobro snašao i poslao loptu u mrežu. Srbija u prvom poluvremenu imala inicijativu, međutim nije uspela da postigne još neki gol.

U nastavku Makedonija je uspela da preokrene. Prvo je u 64. minutu iz penala pogodio Bardi, da bi 83. Đoršev doneo prednost Makedoniji.

Srbija se nije predavala, uspela je da izjednači u 90. minutu preko Đurđevića, ali tu je bio kraj pa je utakmica završena rezultatom 2:2. Priliku da preokrene imao je u 90+1 minutu Živković, međutim stativa ga je sprečila da donese veliku radost Srbiji.

Za prolaz u narednu rundu Srbiji je potrebna pobeda Portugala nad Španijom (20.45), kao i trijumf "Orlića" nad "Crvenom furijom". Takođe, mora još dosta rezultata da se potrefi, s obzirom da tri prve i najbolja druga ekipa prolaze u polufinale.

U principu, šanse su nam veoma male, gotovo nemoguće...

Starsport
Starsport

U 21 EP, grupa B:

Srbija - Makedonija 2:2 (1:0)

sudija: Bobi Mejden

stadion: Bidgošć

kapacitet: 20.000

Od starta utakmice "Orlići" su nametnuli svoj ritam i agresivnom igrom potpuno dominirali na terenu. Ekipa Nenada Lalatovića uspela je da materijalizuje posed lopte i dobru igru u 24. minutu.

Đurđević je uputio loptu u šesnaesterac, a Gaćinović se dobro snašao i poslao loptu iz leđa golmana Makedonije, 1:0.

Do kraja poluvremena Grujić je imao sjajnu šansu da povisi na 2:0. Igrao se 36. minut, kada je igrač Liverpula primio loptu unutar 16 metara, potom šutirao levom nogom, međutim čuvar mreže Aleksovski mu je odlično ušao u šut i odbranio.

Koliko je Srbija bila dominantna, govori nam to da je Makedonija imala prvu priliku tek u 42. minutu kada je Bardi pokušao iz slobodnog udarca.

Ipak, nastavak utakmice doneo nam je potpuni obrt. Srbija je dosta ležerno ušla u nastavak u utakmice, što je Makedonija iskoristila.

U 63. minutu Živković je igrao rukom, čini se nenamerno, međutim sudija je dosudio penal posle kojeg je Bardi izjednačio na 1:1.

Novi šok za "Orliće" usledio je u 83. minutu... Đorđev je šutirao sa nekih 16 metara, a lopta je prevarila Milinkovića-Savića pa je Makedonija povela sa 2:1.

Ubrzo je usledio odgovor Srbije, koja preko Đurđevića izjednačava na 2:2, igrao se 90. minut. Mogla je Srbija i do potpunog preokreta, ali sreća nije bila na strani "Orlića".

Živković je šutirao, a lopta pogodila stativu, posle čega je bukvalno upala u naručje golmana Makedonije. Na kraju utakmica je završena 2:2, a Srbiji su ostale samo teoretske šanse da se plasira u polufinale.

I poluvreme:

Starsport
Starsport

1' Posle podbacivanja novčića, Srbija je izabrala da izvede početni udarac.

3' Prvu priliku na meču "Orlići" su imali u trećem minutu. Centrirao je Gaćinović, golman Makedonije loše je reagovao, a priliku je imao Maksimović koji je loše reagovao u šesnaestercu.

6' U šestom minutu nova prilika za Srbiju, koja je krenula veoma ofanzivno od starta utakmice. Đurđević je primio loptu u 16 metara, poslao je u sam centar, međutim tamo nije bilo nijednog našeg igrača, pa je ostalo 0:0.

11' Srbija je mnogo opasnija od Makedonije, a u 11. minutu viđena je najbolja prilika. Grujić je odlično skočio u srcu šesnaesterca, ali je njegova lopte prošla malo pored desne stative.

24' Gooooool Mijat Gaćinović sprovodi loptu u mrežu. Konačno, inicijativa od starta meča urodila je plodom. Pre pogotka Gaćinović usledio je start nad Plavšićem u šesnaestercu, međutim sudija nije dosdio penal. Lopta je došla do Đurđevića koji ju je poslao do Gaćinovića, koji se dobro snašao i udarcem sa pet metara savladao Aleksovskog.

36' Nastavljeni su napadi Srbije, a u 36. minutu Srbija je imala veliku priliku da dođe do 2:0. Grujić je primio dobro loptu, šutirao sa nekih devet metara, međutim golman Makedonije mu je odlično ušao u šut i sprečio ga da postigne gol.

42' Prva prilika na susretu za Makedoniju. Bardi je šutirao iz slobodnog udarca, a lopta je nezgodno doskočila ispred Vanje Milinković-Savića. Ipak mladi golman dobro je reagovao i izbacio loptu u korner.

45' Do kraja poluvremena nije bilo više prilika, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 1:0 Srbiju.

II poluvreme:

46' Odmah na startu, Srbije je pokušala da zapreti. Živković je centrirao, međutim defanzivac Makedonije je odlično reagovao i sprečio da lopta stigne do Đurđevića.

50' Ponovo iz slobodnog udarca Makedonija je uspela da pripreti. Pored lopte se nalazio Bardi, baš kao i u prvom poluvrmenu, međutim Milinković-Savić bio je spreman i izbacio loptu u korner.

52' Nova izmena u reprezentaciji Srbije, Marka Grujića na terenu je zamenio Mihailo Ristić. Prethodno je na poluvremenu Lalatović bio primoran da Gajića zameni Filipovićem.

54' Ponovo se u prilici našao Gaćinović, ali ovoga puta nije uspeo da postigne gol. Živković je poslao loptu u prazan prostor, a Mijat ostao kratak, pa je Aleksovski uspeo da interveniše.

63' Posle centaršuta igrača Makedonije, lopta je u ruku pogodila Živkovića, a sudija Maden nije imao sumnju u dosudio kazneni udarac. Bardi je uzeo loptu i izjednačio na 1:1.

69' Loptu u šesnaesterac je poslao Mijat Gaćinović, međutim odbrana Makedonije je odlično reagovala i izbacila loptu.

77' Srbija pokušava, ali Makedonci igraju dobro u polju. laltović je napravio treću izmenu – levog beka Antonova zamenio je napadač Ožegović.

83' Nažalost Srbije je primila gol u 83. minutu. Đorđev je šutirao, lopta je promenila pravac, prevarila Milinković-Savića, pa je Makedonija povela sa 2:1. "Orlićima" je ostalo još desetak minuta da preokrene...

88' Imala je priliku Srbija da preko Ožegovića dođe do izjednačenja. Plavšić je lucidno centrirao na drugu stativu, ali bila je to previše teška lopta za Ožegovića koji je izvukao maksimum iz prilike.

90' Ono što nije uspeo Ožegović, jeste Đurđević. Odlično se snašao na drugoj stativi i poslao loptu u mrežu 2:2.

90+1' Kakva šansa za Srbiju... Živković je šutirao glavom, međutim lopta je udarila u stativu i otišla pravo u ruke golmana Makedonije. Šteta, sreća nije bila na strani Srbije.

Do kraja utakmice nije bilo prilika, pa je ostalo Srbija - Makedonija 2:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu