Milenković doneo duplu krunu Partizanu!

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu 1:0 i osvojili Kup Srbije za duplu krunu u sezoni 2016/2017.

A. KovačevićIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Kup Srbije, finale:
Partizan – Crvena zvezda 1:0 (1:0)
Milenković 42
Stadion Partizana, 25.000
Sudija Milorad Mažić

Partizan: Stevanović – Vulićević, Ostojić, Milenković, El Munir – Jevtović, Kosović – Mihajlović (Đuričković 65'), Janković, Leonardo (Radin 84') – Đurđević

Zvezda: Kahriman – Petković, Luković, Le Talek, Anđelković – Donald, Srnić (Milić 60'), Ristić (Milijaš 85'), Plavšić (Vujaklija 69'), Kanga – Boaći

Meč pred skoro 25.000 gledalaca u Humskoj rešio je štoper Nikola Milenković golom glavom u 42. minutu, u svom poslednjem nastupu u crno-belom dresu!

Junak treće pobede Partizana nad Zvezdom ove sezone u četiri meča bio je i golman Nemanja Stevanović sa dve sjajne odbrane u nadoknadi vremena.

Partizan je tako zaokružio sezonu sa 37 utakmica bez poraza u nizu, osvojio peti Kup od osamostaljenja Srbije, a 14. u istoriji, dok je Zvezda ostala praznih šaka.

Crno-beli su šesti put u klupskoj istoriji osvojili duplu krunu, a sada kreću da prave planove za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Glavni zadatak uprave biće da zadrže najbolje igrače Leonarda da Silvu Souzu i Uroša Đurđevića koji su zajedno postigli skoro 50 golova ove sezone u oba takmičenja.

* Fudbaleri Crvene zvezde napravili su špalir kolegama iz Partizana posle poraza u finalu Kupa Srbije.

Zvezda je krenula agresivno od samog starta i odmah nekoliko puta ušla u kazneni prostor, a u četvrtom minutu crveno-beli traže penal posle starta Ostojića nad Boaćijem, ali Mažić odmahujem rukom.

Petković i Ristić su nekoliko puta dobro probijali po bokovima, opasan je bio i Plavšić, ali Stevanović nije imao konkretnih problema na golu Partizana.

Zvezda je diktirala ritam u prvih 15-20 minuta meča, a onda kreće dominacija Partizana. Crno-beli nisu preuzeli kontrolu nad loptom, ali su bili vrlo opasni iz kontranapada.

Većina akcija je išla preko Leonarda koji je nekoliko puta prestrašio crveno-bele, dva njegova udarca iskosa sa leve i desne strane su završila za malo pored stativa, dok je dva puta šutirao direktno u Kahrimana.

Izgledalo je da je Zvezda odolela ovim atacima i da će rezulta na poluvremenu biti izjednačen, a onda se dogodio 42. minutu.

Nakon akcije Đurđevića ka Leonardu, Le Talek izbacuje loptu u korner, izvodi ga Janković, a Nikola Milenković sjajno skače pored Boaćija i Kange i glavom trese mrežu Zvezde u svom poslednem meču u dresu Partizana.

Ritam meča je značajno opao u drugom poluvremenu, Partizan je diktirao tok meča, pametno trošio vreme, ali je i dalje bio opasniji od rivala, posebno iz kontranapada.

Nove odlične šanse propuštao je Leonardo, najbolju u 65. minutu kada je promašio ceo gol sa svega desetak metara.

Zvezda je pretila povremeno preko Plavšića, Srnića i Boaćija, ali Stevanović nije imao većeg posla do same završnice.

Crveno-beli poslednju šansu dobijaju u nadoknadi vremena iz slobodnog udarca sa 16 metara, Milijaš je šutirao, ali je Stevanović sjajno odbranio.

Usledio je još jedan šut crveno-belih, ali opet brani Stevanović i tako postaje junak "juga" u završnici "večitog" derbija u finalu Kupa.

Tok meča:

Foto: StarSport
Foto: StarSport

90+4' Slobodan udarac za Zvezdu na 16 metara, Vujaklija je tražio penal, ali je Mažić presudio. Nenad Milijaš je sjajno šutirao, ali je Stevanović spasao Partizan.

90' Mažić je produžio finale za pet minuta.

88' Poslednja izmena i u Partizanu, umesto odličnog Jankovića ulazi legenda Saša Ilić. On je rešio poslednje finale "večitih" u Kupu daleke 2001.

87' Gužva u petercu Partizana posle kornera Zvezde, Stevanić otklanja opasnost, a potom Kanga šutira nekontrolisano preko gola, dok su crno-beli tražili prekid jer je Kosović ostao da leži na travi posle starta Gabonca.

85' Oba trenera reaguju pred poslednjih pet minuta, Nikolić "zatvara" prilaze golu uvođenjem beka Radina umesto napadača Leonarda, dok je poslednji adut Đurovskog bio Milijaš koji je zamenio Ristića.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

84' Posle napete pripreme slobodnog udarca, kapiten Zvezde Luković šutira preko gola.

82' Slobodan udarac za Zvezdu na svega 20 metara od gola, posle starta Jevtovića nad Kangom. Nikolić je besneo zbog odluke Mažića.

80' Konačno je reagovala i Zvezda, iako gube crveno-beli deluju bezopasno, Boaći dva puta upošljava Stevanovića koji oba puta brani njegove udarce, prvi sa 20, a drugi sa desetak metara.

79' Novi opasan napad Partizana, posle centaršuta sa leve strane lopta je pala pred noge Leonardu na drugoj sativi, ali se Brazilac spetljao iako je bio usamljen na svega nekoliko metara od gola Zvezde.

76' Sjajna šansa za crno-bele da možda reši pitanje pobednika, ali je Đurđević bio sebičan u kontranapadu tri na dva, šutirao je sa ivice kaznenog i promašio iako je imao otvorene Leonarda i Jankovića.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

72' Milić dobija loptu sa desne strane na pet metara od gola, ali Osvojić pomaže Stevanoviću da pokupi loptu.

71' Malo je nedostajalo da bude 2:0. Nakon što je izblokiran šut Đuričkovića sa 18 metara, lopta stiže do Leonarda, ali Brazilac ne uspeva da pogodi gol sa desetak metara.

70' Ristić pokušava sa 18 metara, Stevanović brani bez ikakvih problema.

65' Prva izmena i u Partizanu, Nikolić povlači iz igre Mihajlovića, a ulazi Đuričković. Opet menja i Đurovski, umesto Plavšića zaigrao je Vujaklija.

64' Ipak, crno-beli ozbiljno prete sredinom drugog poluvremena. Janković je ubacio loptu pred peterac, Leonardo skače na šest metara, ali opet glavom prebacuje gol.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

63' Znatno slabiji ritam u drugom poluvremenu, ekipe se uglavnom nadigravaju izmešu dva kaznena, Partizan "troši" vreme, a žuti dobija Vulićević.

60' Prva izmena u finalu, Đurovski izvodi Srnića i ubacuje napadača Milića.

56' Prva pretnja crveno-beih u drugom poluvremenu, Plavšić beži čuvarima po desnoj strani, ubacuje u sredinu, ali Srnić šutira preko gola.

52' Jevtović se okušao udarcem sa oko 20 metra, ali lopta odlazi iznad gola.

46' Nikolić i Đurovski nisu menjali na poluvremenu, iako crveno-beli moraju da zaigraju mnogo agresivnije ako žele preokret.

19:02 Počelo je drugo poluvremem u Humskoj, Partizan brani 1:0.

Foto: B92/MLJ
Foto: B92/MLJ

Zvezda je krenula agresivno, bila konkretnija u prvih 15-ak minuta meča, tražili su crveno-beli penal već u četvrtom, ali je Partizan u nastavku bio opasniji preko polukontri, nekoliko puta je Leonardo uposlio Kahrimana, pre nego što ga je savladao Milenković.

18:50 Poluvreme u Humskoj, Partizan vodi posle uzbudljivih prvih 45 minuta u Humskoj 1

45+2' Opet Leonardo preti golu Zvezde, sada je šutirao iskosa sa 12 metara, ali je opet Kahriman bez problema zaustavio loptu.
45' Zvezda pokušava da odmah uzvrati, Ristić ubacuje loptu sa leve strane, ali Petković šutira preko gola.

42' GOOOOL! Partizan vodi 1:0! Janković je ubacio loptu iz kornera sa desne strane na peterac, Boaći i Kanga su loše pokrivali štopere Partizana, a to je iskoristio Nikole Milenković i glavom zatresao mrežu najvećeg rivala.

* Milenković igra poslednji meč u dresu Partizana. Crno-beli su ga pre nekoliko meseci prodali Fiorentini za 4,1 miliona evra.

41' Nastavljaju se naleti crno-belih, nova polukontra je organizovana po levoj strani, Đurđević traži Leonarda u kaznenom, ali Le Talek preseca pas po zemlji i izbacuje u korner.

39' Počinje kiša u Humskoj, inicijativa Partizana u završnici prvog poluvremena, prvi put preti Đurđević, ali njegov šut glavom ide prekogola.

36' Leonardo šutira iz slobdnog udarca iskosa sa leve strane, gađao je donji levi ugao, ali oprezni Kahriman bokskuje loptu u korner.

35' Mažić mora žutim kartonima da smiruje strasti na terenu, prvo je kaznio Donalda, a onda i nervoznog Leonarda.

33' Zvezda se na kratko oslobađa višeminutnog pritiska rivala, Petković ubacuje loptu na peterac sa desne strane, Srnić je šutirao glavom sa sedam metara, ali Stevanović brani.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Sukob "delija" i "grobara" na istoku Humske

31' Još jedna sjajna kontra crno-belih, i ovaj put po levoj strani, opet je Leonardo ušao u kazneni sa loptom, nije imao otvorenog Đurđevića, gađao je donji desni ugao, ali lopta odlazi za malo pored stative.

29' Odličan kontranapad Partizana, bila je situacija "3 na 2" ispred kaznenog Zvezde, na kraju šiturao Janković sa oko 20 metara, ali brani Kahriman.

26' Opet Leonardo preti Zvezdi, posle akcije Mihajlovića i Kosovića je gađao sa desetak metara, ali opet pravo u Kahrimana.

23' Ristić pokušava iz slobodnog udarca sa 25 metara, lopta je otišla preko gola.

19' Janković ubacuje iz skraćenog kornera, Leonardo šutira glavom sa pet metara, ali brani Kahriman. Bio je i ofsajd.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Da li je penal: Boaći pao, Mažić odmahnuo (VIDEO)

14' Zvezda i dalje agresivnija, opet pokušaj sa 18 metara, ovaj put se oprobao Srnić, ali brani Stevanović.

11' Prvi put preti Partizan, sve je sam udaro Leonardo, prevario dvojicu igrača Zvezde na ivici kaznenog, gađao je dalji levi ugao, ali za malo pored gola.

9' Žestok pritisak Zvezde, Plavšić je odlično prošao po desnoj strani i ubacio loptu u sredinu kaznenog, ali Srnić nije uspeo da dobro zahvati loptu glavom.

7' Plavšić šutira sa 18 metara, ali pored gola.

4' Petković je ubacio loptu u peterac, Boaći pada posle duela sa Ostojićem koji ga je malo povukao za dres, ali Mažić odmahujem rukom.

2' Žestoki dueli od prvog minuta, Zvezda konkretnija u završnici, ali centaršut iz slobodnog udarca nije doneo šansu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu