FOTO/VIDEO: Crveno-beli dan u Gračanici

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Gračanicu sa 4:0 u prijateljskoj humanitarnoj utakmici na Kosovu i Metohiji.

MLJIzvor: B92
Podeli
B92.net/Miloš Ljubisavljević
B92.net/Miloš Ljubisavljević

Delije na Kosovu vređale Slavišu Kokezu

Drama na KiM: Igrač Zvezde nepoželjan na Kosovu

Kosovari o Zvezdi: Provokacija zloglasnog kluba

Meč je odigran na terenu Sportskog centra Dragan Džajić u Gračanici pred oko 2.500 ljudi.

Golove za Crvenu zvezdu su postigli Dejan Joveljić u 7. i Andrija Luković u 36. minutu.

Sav prihod od utakmice ide za opremanje porodilišta u Gračanici, a cena ulaznice bila je 200 dinara.

Crvena zvezda nije nastupala u najjačem sastavu, od prvotimaca je tu bio samo Abraham Frimpong, ali su priliku da se pokažu dobili mlađi igrači.

Zvezda je od starta meča uspostavila terensku inicijativu, koju je vrlo brzo pretvorila u gol. Već u sedmom minutu meča pogodio je Dejan Joveljić na asistenciju kapitena Zvezde Andrije Lukovića.

B92.net/Miloš Ljubisavljević
B92.net/Miloš Ljubisavljević

Luković je uglavnom povlačio napade po sredini, a lopte je prosleđivao Cvetkoviću na levoj strani pa je Zvezda pretila centaršutevima.

U 18. minutu je posle jednog prodora sa boka Zvezda je pogodila prečku. Gračanica se potpuno povlači I prepušta kontrolu lopte protivniku. Na golu domaćina je Andrija Jovanović branio izutetno dobro, a skinuo je i nekoliko zicera.

Zvezda je drugi gol dala iz slobodnog udarca u 36. minutu. Pored lopte su bili Platiša, Cvetković I Luković, loptu je šutnuo Luković I Jovanović je po drugi put matiran, a Luković je posle asistencije postigao i pogodak.

Slobodnom udarcu je prethodio i udarac povratnika u tim Auča, koji se umalo nije našao na terenu zbog problema na administrativnom prelazu sa AP KiM.

Fudbaleri Gračanice su imali nekoliko poluprilika iz kontri I prekida, ali su bili bezopasni po gol Zvezde. Beograđani treći gol postižu na početku drugog poluvremena u 51. minutu, strelac je bio Platiša koji je potom izašao iz igre.

B92.net/Miloš Ljubisavljević
B92.net/Miloš Ljubisavljević

Petnaest minuta kasnije pogodio je I Romanić koji je u međuvremenu ušao u igru.

Bolja fizička pripremljenost igrača Zvezde videla se prilikom kontri crveno-belih. Romanić je postigao gol upravo posle kontre kada je lopta sa leve prebačena na desnu stranu na kojoj se nalazio i ostao sam ispred golmana Gračanice.

Od tog trenutka fudbaleri domaće ekipe su uspeli da stvore još nekoliko poluprilika i uspeo da dođe do penala u 83. minutu. Nemanja Danić je šutirao u donji levi ugao.

Golman je to pročitao i domaća ekipa nije uspela da dođe do utešnog gola.

Rezultat je do kraja ostao nepromenjen, a navijači su odmah po poslednjem sudijskom zvižduku utrčali na teren i ostavili igrače gostiju samo u donjem vešu i kopačkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu