Baton: Voziću samo u Monaku umesto Alonsa

Bivši svetski šampion Formule 1 Dženson Baton rekao je da ne namerava da se vrati takmičenjima, već da će učestvovati samo u trci za Veliku nagradu Monaka.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

Baton je na kraju prošle sezone saopštio da je završio karijeru, ali je ostao u Meklarenu kao "ambasador" firme, a ima ugovor sa ekipiom i za narednu godinu.

On će u Kneževini voziti umesto Fernanda Alonsa jer će se Španac oprobati u trci Indijanapolis 500. Alonso se prošle sezone u više navrata žalio na bolid Mercedesa i ako se ne poprave rezultati mogao bi da napusti ekipu na kraju sezone.

"Naravno, kada se ukazala šansa da se trkam u Monaku, prihvatio sam. Neću učestvovati u celoj sezoni pošto sam završio sa Formulom 1. Uživao sam u većem delu karijere, ali bilo je vreme da napravim pauzu. Vratiti se za trku u Monaku je san", rekao je Baton za Skaj.

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Stofel Vandorn ove sezone nisu osvojili nijedan bod.

"Ovo je samo jedna trka i zabaviću se. Trka u Abu Dabiju (prošle sezone) je bila kraj moje karijere u Formuli 1. To je bio vrlo emotivan i poseban vikend. Monako je drugačiji, to je samo jedna trka", dodao je Baton.

On je naveo da je imao ponude da nastavi karijeru u Formuli 1.

"Imao sam mnogo opcija za ovu godinu, da je to smešno. Ove godine su me dve ekipe pitale da li bih vozio za njih. Ne zanima me to", rekao je Baton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.