Muslin: Vels je kvalitetan i bez Bejla

Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da na izostanak najboljeg fudbal Velsa Gareta Bejla ne treba da se gleda kao olakšavajuću okolnost.

ĐNIzvor: B92, Beta
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Muslin je istakao da u predstojećem duelu dve reprezentacije pre svega računa na kvalitet svojih reprezentativaca.

Srbija će 11. juna igrati protiv Velsa u petom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u kom će pokušati da zadrži vodeću poziciju u grupi.

"Vels nije samo Bejl. Biće nam lakše zbog toga, ali igrači Velsa imaju mnogo kvaliteta i daće sve od sebe. Na to ne treba da gledamo kao olakšavajuću okolnost. Imamo i mi kadrovskih problema, ali računam na naš kvalitet", rekao je Muslin novinarima u Beogradu prilikom objave spiska.

Vels će biti oslabljen neigranjem Bejla, dok je Muslin mogao da računa na skoro sve igrače koje je planirao.

"Nadam se pobedi, ali i prelepom ambijentu, punom stadionu i velikoj podršci publike jer mislim da smo rezultatima, ponašanjem i igrama to zaslužili. Utakmica je važna, ali ne i presudna. Nećemo se kvalifikovati i da dobijemo. Bićemo bliži još jedan korak Rusiji, ali to neće biti kraj. U fudbalu vrlo brzo ide na jednu ili drugu stranu. Bićemo obazrivi", kazao je Muslin.

Reprezentativci Srbije okupiće se 29. maja i imaće dve nedelje za pripremu. Svi bi trebalo da dođu na vreme, osim Jagoša Vukovića i debitanta Aleksandra Prijovića, koji će se kasnije priključiti ekipi.

"Verujem u ove momke. Pokazali su da igraju na visokom nivou i tada nema protivnika koji ne može da se dobije. Ali, svakako da moramo da budemo obazrivi. Moramo da igramo na svom nivou ako želimo da pobedimo", naveo je selektor.

On je naveo da se polako vraća "kult reprezentacije", za šta su zaslužni igrači zbog, kako je rekao, dobrih rezultata, ponašanja i igre i istakao da nema nikakvu zamerku na njihov rad i ponašanje.

Govoreći o rezultatima u Grupi D kvalifikacija, u kojoj Srbija posle pet utakmica ima 11 bodova, Muslin je rekao da je "moglo da bude bolje".

"Nismo imali sreće protiv Irske, primali smo golove iz direktnih grešaka. Moram da budem zadovoljan, ali može to još bolje. Igrali smo sve bolje iz utakmice u utakmicu. Imamo još pet velikih koraka, ali se nadam da ćemo završiti prvi na kraju kvalifikacija", rekao je Muslin.

Muslin je planirao da pozove Lazara Markovića i Nikolu Maksimovića, ali oni neće biti u reprezentaciji zbog povreda. Na spisku nisu i mladi reprezentativci Uroš Đurđević i Saša Lukić, koji su bili na prošlom okupljanju.

"Đurđević je bio ovde jer je to zaslužio. Možda i sad zaslužuje, ali mlada reprezentacija igra važno prvenstvo. Nisam hteo da uzimam mnogo igrača, možda je bilo mesta za nekoliko mladih reprezentativaca. Prijović igra dobro, ima više iskustva od Đurđevića. Igra u jakom prvenstvu i hoću da ga vidim sa nama na pripremama, kako se uklapa u naš sistem igre", rekao je Muslin.

Selektor je dodao da je generalno zadovoljan formom igrača.

"Neki igraju, neki ne, ali nam to do sada nije predstavljalo neki problem. Samo da nema povreda. Imamo dve nedelje da se uigramo", rekao je Muslin.

Srbija posle pet utakmica vodi na tabeli Grupe D sa 11 bodova, koliko ima i Irska, a slede Vels i Austrija sa po sedam, Gruzija sa dva i Moldavija sa jednim bodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.