Partizan: Vučić predano i marljivo pomaže sportu

Fudbalski klub Partizan izdao je novo saopštenje u kojem je pohvalio rad premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića i njegov odnos prema 'crno-belima'.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Partizan je na zvaničnom sajtu napisao da je Vučić "reprezent državnog jedinstva i personifikacija demokratske tekovine", kao i da "svakodnevno predano i marljivo pomažu sport u ovoj zemlji".

Iz kluba iz Humske su pozvali da se u nedelju "navija za za naše junake ovog doba, ostavimo po strani sve drugo, osim crno-belo u srcu".

Ta rečenica je poprilično nejasna jer je poznato da je Partizan kažnjen zbog navijača i poslednje kolo će igrati pred praznim tribinama protiv lučanske Mladosti.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

"U svojoj, više od sedam decenija dugoj istoriji i tradiciji, FK Partizan je odlikovala tolerancija, trpeljivost i prava, iskonska i iskrena ljubav njegovih navijača prema klubu. Za naš klub su oduvek navijali oni koji znaju reči čika Duška Radovića da se za druge navija a Partizan voli.

Partizan se voli i kada je teško, jer nije uvek lako, ali je uvek lepo biti navijač ovog slavnog kluba.

Partizan, zato, prepoznaje i vrednuje svaku dobru nameru, gest i sportsku volju koja čini da naš klub živi i bori se na fudbalskom terenu.

Premijer Srbije i izabrani predsednik je reprezent državnog jedinstva i personifikacija demokratske tekovine da poštujemo izbor i volju većine nas.

Međutim, imamo sreću da je on i čovek sporta.

Vlada Republike Srbije i njen premijer, Aleksandar Vučić, svakodnevno predano i marljivo pomažu sport u ovoj zemlji. Srbija je ponosni domaćin vaterpolo, košarkaških, futsal i atletskih prvenstava, naši olimpijci su nadmašili sve rekorde u broju medalja sa nekog olimpijskog takmičenja, grade se novi sportski objekti a sportski radnici imaju razloga da sa optimizmom gledaju u budućnost sporta u Srbiji.

FK Partizan prepoznaje i vrednuje koliko je lično Aleksandar Vučić imao razumevanja kada je Partizanu bilo teško, kada je vojevao bitku sa organima UEFA da bi naši navijači ovog leta i jeseni gledali evropski fudbal u Beogradu.

Ta pomoć bila je presudna. Istina je jedna i nedeljiva. Prijatelji se, znamo, u nevolji prepoznaju. A on je prijatelj sporta.

FK Partizan prepoznaje i vrednuje kakvog partnera ima u Vladi Republike Srbije u svakodnevnim, manje oku javnosti vidljivim, bitkama. Uz to razumevanje i podršku, mi te bitke dobijamo. Na dobrobit sporta u celini, jer Aleksandar Vučić vrlo dobro oseća da je državno jedinstvo snaga ove zemlje.

Mi se bavimo sportom, najplemenitijim izrazom životnog zadovoljstva. Lepota ove igre je u trofeju koji je na dohvat ruke. Naši igrači i trener su zaslužili da sve ono što su znojem izgradili niko od nas neodgovornošću ne prolije.

Junaštvo je, kaže Marko Miljanov, sebe odbraniti od drugog a čojstvo drugoga odbraniti od sebe. Navijači Partizana, uvereni smo, znaju i za čojstvo i junaštvo.

Navijajmo u nedelju za naše junake ovog doba, ostavimo po strani sve drugo, osim crno-belo u srcu.

Tom sinergijom ljubavi i podrške, tako svojstvenom Partizanu, bićemo šampioni!

A dva šampiona će umeti da se cene.

Živeo Partizan!", stoji u saopštenju Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu