Lalatović: Uradili nešto što nisu ni 'večiti'

Trener Čukaričkog Nenad Lalatović pohvalio je posle pobede u Novom Pazaru svoje igrače jer su prvi put u istoriji kluba ostvarili 9 pobeda zaredom u gostima.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Čukarički je ove polusezone su pobedio sve utakmice koje je odigrao na strani.

"Mislim da to nisu uspeli ni Crvena zvezda i Partizan. Sve zasluge igračima još jednom su pokazali da im je mesto bilo u plej ofu, a ne u plej autu. Nažalost ništa nismo mogli da promenimo u tom poslednjem kolu regularnog dela kad smo pobedili Voždovac, ali zbog poraza Radničkog od Javora smo ispali. Očigledno smo mnogima bili strah za tu Evropu. Mnogi su se plašili Čukaričkog i Lalatovića i onda su rekli da mi budemo u plej autu da mnoge ne ugrozimo. Jednostavno, videćemo se mi i sledeće sezone, znamo sve šta i kako i vratićemo im, nekima i sa kamatom. Još jednom apsolutno čestitam mojim igračima na ovoj polusezoni - u poslednja dva kola na strani dali smo devet golova, pokazali efikasnost. Prilagodili su se na mene", rekao je Lalatović.

Čukarički je u pretposlednjem 36. kolu, svom poslednjem gostovanju ove sezone pobedio Novi Pazar 5:0 (2:0) posle čega je domaćin ispao iz Superlige Srbije.

"Mi smo igrali pošteno, žao mi je što je domaćin ispao. Pred ovu utakmicu sam rekao da će mi biti žao ako ispadnu, kao i da Novi Pazar ima sve moje simpatije, pa su mnogi mislili da govorim i ovako i onako. Ja govorim ono što mislim što i osećam. Ja bih voleo da imam na Banovom brdu navijače kao što ima Pazar, takvu podršku i siguran sam da bi uvek bili u gornjem delu tabele, a nadam se da ćemo i biti u sledećoj sezoni. Igrati pred pet- šest hiljada ljudi koji tako bodre i vole svoj klub veliko je zadovoljstvo i za trenera i za igrače", dodao je.

Vezano za samu utakmicu Lalatović je naveo da je njegova ekipa ušla rasterećeno, a da su igrači Novog Pazara bili pod pritiskom i da se to videlo. "Nas je slušala lopta i bukvalno smo iskoristili svaku šansu".

Šef stručnog štaba Novog Pazara Neško Milovanović čestitao je Čukaričkom na igri i ocenio da je Lalatović potvrdio pobednički mentalitet, kao i da je jedan od najboljih domaćih stručnjaka.

"Sve Lalatovićeve ekipe igrale su odličan fudbal. Što se nas tiče, igrači su izgoreli već u svlačionici. Utakmica protiv Borca nam je dosta toga pokazala. Mogao sam da već u 30. minutu promenim sedmoricu fudbalera, tužno je danas bilo biti Pazarac i gledati onu muku na terenu. Čast izuzecima, ali neverovatno je da neme želje, borbe, tračka nade, bez obzira na kvalitetnog protivnika. Nije smak sveta, igra se fudbal i u drugom rangu, ali treba da se što pre vratimo u najjače takmičenje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu