Kanga i Plavšić vratili Zvezdu na prvo mesto

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na stadionu “Rajko Mitić“ ekipu Vojvodine u meču 33. kola Superlige Srbije – 2:0 (0:0).

Izvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Superliga – plej-of:
Partizan – Napredak 3:1 (0:0)
Janković 47, Kosović 57, Leonardo 75 – Kasalica 90+1
Zvezda – Vojvodina 2:0 (1:0)
Kanga 82 (p), Plavšić 90

subota:
Mladost – Voždovac 2:0
Radnički – Javor 2:0

Tabela

1.Crvena zvezda 33 27 4 2 80:29 46
2.Partizan 33 26 4 3 66:19 46
3.Vojvodina 33 19 5 9 53:30 33

4.Mladost 33 17 6 10 41:31 33
5.Radnički Niš 33 14 8 11 44:39 28
6.Napredak 33 15 7 11 38:30 26
7.Voždovac 33 13 5 15 36:44 23
8.Javor 33 11 10 12 33:41 22

Golove za crveno-bele postigli su Gelor Kanga u 82. iz penala i Srđan Plavšić u 90. minutu.

Ekipa Miodraga Božovića vratila se na prvo mesto na tabeli i sada ima isti broj bodova kao i Partizan.

Domaći fudbaleri su imali inicijativu tokom cele utakmice igrane pred oko 16 hiljada gledalaca, ali uprkos brojnim prilikama nisu uspeli da ozbiljnije ugroze golmana gostiju Emila Rockova, sve do penala.

Najbolju priliku Novosađani su imali u finišu prvog poluvremena, kada je posle kornera Planić dobro šutirao, ali je Filip Manojlović sačuvao mrežu crveno-belih.

Starsport
Starsport

U drugom delu meča, odmah na startu ekipa Miodraga Božovića je imala priliku da povede.

Plavšić je odlično probio po desnoj strani, uposlio Poletanovića koji je centrirao u peterac, tamo je pokušao Kanga, golman Rockov odbio do Anđelkovića, ali Zvezdin bek pogađa Boaćija koji je tako sprečio siguran gol domaćih.

Vojvodina je u nastavku meča uspela da uspostavi ravnotežu na terenu sve do 70. minuta kada je ostala s igračem manje na terenu.

Kapiten Vojvodine Nikola Anitić je zakačio Abraham Frimponga i sudija Srđan Obradović je pokazao direktan crveni karton.

Starsport
Starsport

Arbitar Srđan Obradović je sudio penal posle prekršaja Marka Vukasovića nad Ričmondom Boaćijem, što je izazvalo veliko negodovanje gostujuće ekipe i stručnog štaba, a Kanga je potom rutinski savladao Emila Rockova.

Zvezda je posle isključenja Antića krenula u potpunu ofanzivu, ali nije uspevala da probije odbrau Novosadjana. Vojvodina je imala u prvom poluvremenu dobru priliku, ali nije bila blizu gola.

Fudbalerima Crvene zvezde do kraja utakmice nije bilo teško da sačuvaju prednost, a u 90. minutu su, posle odlične asistencije Boaćija, golom Plavšića postavili konačan rezultat.

Zvezda u sledećem kolu gostuje Voždovcu, potom će dočekati Mladost, igrati protiv Javora u Ivanjici i u poslednjem kolu na stadionu "Rajko Mitić" protiv Radničkog.

Starsport
Starsport

Sastavi:

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Frimpong, Anđelković, Le Talek, Poletanović(69. Ristić), Ruiz, Kanga, Plavšić, Boaći (90+1. Sikimić).

Vojvodina: Rockov, Lakićević, Planić, Maslać, Antić, Jovančić, Vukasović, Paločević (52. Knežević), Meleg, Trujić, Malbašić.

Tok meča:

U uvodnim minutima meča, gosti zapretili preko Melega koji je u 2. minutu šutirao sa oko 18. metara, ali je njegov udarac zavvršio preko gola.

Saamo tri minuta kasnije ,Ričmond Boaći je uputio udarac s ivice šesnesterca, ali je Emil Rockov bio dobro postavljen na gol-liniji.

U još jednom naletu crveno-belih opasan je bio Kanga koji je šutirao sa oko 30 metara, ali je golman još jednom intervenisao.

Posle prvih 15. minuta igre Vojvodina je preko Grujića zapretila, ali je na semaforu ostao isti rezultat.

Ponovo je ekipa Miodraga Božovića pripretila, da bi još jednom golman Novosađana bio na mestu.

U 23. minutu Boaći je nespretno reagovao i propustio priliku za vođstvo. Odmah je na drugoj sttani posle odlične kontre Vukasović proigrao Malbašića n adesnoj strani, koji je odigrao povratno dodavanje, ali je taj udarac bio nespretan.

.Marko Petković je u 36. minutu napravio grešku koja je mogla skupo da košta crveno-bele. Štoper crveno-belih je loše poslao loptu saigračima, koja je stigla do Melega, ali je njegov udarac iz prve lako zaustavio golman domaćeg sastava.

Zvezda je do kraja imala inicijativu, dok su gosti pokušavali da iz kontre dođu do gola, ali je prvo poluvremen završeno bez golova.

Starsport
Starsport

U drugom poluvremenu treneri Zvezde i Vojvodine izveli su isti sastav. Veliku šansu imala je ekipa Crvene zvezde u 49. minutu kada su opasnipred golom bili Poletanovič, a potom Boaći i Anđelković, ali su gosti uspeli da se odbrane.

Prvu izmenu na meču napravio je trener gostujućeg sastava koji je umesto Aleksandra Paločevića ubacio Filipa Kneževića. Beograđani su nastavili da pritiskaju, ali su njihove napade uspešno zaustavljali odbrambeni igrači Vojvodine.

Boaći se sjajno oslobodio Maslaća u 63. minutu, pokušao je da proigra Ruiza na suprotnoj stativi, ali je Rockov odlično presekao to dodavanje. Mladi golman Vojvodine je bez dileme najbolji akter ove utakmice.

Miodrag Božović napravio je prvu izmenu u 68. minutu, a na terenu je Mihajlo Ristić umesto Marka Poletanovića.

Od 70. minuta Novosađani su imali igrača manje na terenu.

Crveni karton za kapitena Vojvodine Nikolu Antića, koji je u suzama napustio teren stadiona Rajko Mitić. Nije baš najjasnije zašto je Srđan Obradović isključio levog beka gostiju. Da li zbog prigovora ili nasrtaja na Frimponga? Već je imao žuti karton, ali mu je arbitar pokazao direktan crveni.

U 79. minutu Boaći je posle starta Vukasovića pao u šesnestercu i sudija je pokazao na belu tačku! Gosti su protestvovali zbog dosuđenog penala.

Crvena zvezda vodi od 82. minuta golom Gelora Kange iz penala - 1:0.

Od 84. minuta za Zvezdu će umesto Džona Ruiza igrati Nenad Milijaš, koji danas slavi 34. rođendan.

Crvena zvezda vodi 2:0 od 90. minuta golom Srđana Plavšića. Sjajno ga je, spoljnim delom kopačke, proigrao Ričmond Boaći, a potom mu nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu