Uskoro počinje izgradnja Nacionalnog stadiona

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je da se nada da će izgradnja Nacionalnog stadiona početi krajem ove ili početkom sledeće godine.

ĐNIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

"U toku su ubrzane pripreme na projektu izgradnje Nacionalnog stadiona. Imamo izuzetno dobru saradnju sa Ministartsvom omladine i sporta, kao i sa drugim resornim ministarstvima. Na nedeljnom se sastajemo sa svim nadležnima. Trenutno tražimo pogodnu lokaciju i mislim da ćemo uskoro uz pomoć Uefa i Fifa doći do projekta novog stadiona", rekao je Šurbatović na Skupštini FSS u Staroj Pazovi.

"Počećemo, nadam se, krajem ove godine ili početkom sledeće sa izgradnjom Nacionalnog stadiona i Administrativne kuće fudbala", dodao je on podnoseći izveštaj.

Šurbatović je podsetio da će Nacionalni stadion biti kapaciteta od minimum 55.000 mesta kako bi Beograd mogao u bliskoj budućnosti da se kandiduje za domačinstvo finala Lige šampiona i Lige Evropa.

"Daleko smo odmakli u pripremi projekta izgradnje Administrativne kuće fudbala, ona bi trebalo da Novom Beogradu, idejno rešenje je već spremno...", naveo je Šurbatović.

On je naveo da su 2016. godinu obeležili uspesi na sportskom planu svih selekcija, a posebno A reprezentacije.

"A reprezentacija je na pola puta i trenutno se nalazi na prvom mestu u svojoj grupi, što nam daje realne nade da ćemo da se plasiramo u Rusiju. To je prioritet nad svim prioritetima", rekao je Šurbatović.

On je kao uspeh naveo i plasman mlade reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, kao i kadetske na šampionat Evrope u Hrvatskoj.

Kao jedan od prioriteta za 2017. godinu, Šurbatović je naveo ono što je, kako je rekao, "aktuelno uvek".

"Nastavak žestoke borbe za regularnost u srpskom fudbalu", rekao je generalni sekretar FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu