Kanga i Plavšić vratili Zvezdu na čelo tabele

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na prvo mesto na tabeli Superlige Srbije, pobedom nad Napretkom u Kruševcu rezultatom 2:1.

ĐNIzvor: B92
Podeli
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Superliga Srbije – plej-of za titulu:
subota:

Partizan – Vojvodina 1:0 (1:0)
(Đurđević 1)
Napredak – Crvena zvezda 1:2 (0:0)
(Vukanović 90+4 – Kanga 59p, Plavšić 76)
nedelja:
19.00 Javor Matis – Mladost Lučani
19.00 Radnički Niš – Voždovac

tabela:
1. Crvena zvezda 32 26 4 2 78:29 43
2. Partizan 32 25 4 3 63:18 43
3. Vojvodina 32 19 5 8 53:28 33
4. Mladost 31 15 6 10 38:31 27
5. Napredak 32 15 7 10 37:27 26
6. Voždovac 31 13 5 13 36:39 23
7. Radnički Niš 31 12 8 11 39:39 22
8. Javor Matis 31 11 10 10 33:38 22

‘Crveno-beli’ su u utakmicu na stadionu pod Bagdalom ušli pod dodatnim pritiskom zbog pobede Partizana nad Vojvodinom, ali su uspeli da trijumfuju.

Strelci su u drugom poluvremenu bili Gelor Kanga iz jedanaesterca i Srđan Plavšić, pa Zvezda sada ima 43 boda, isto koliko i večiti rival, ali je na prvoj poziciji jer je bila bolje plasirana u regularnom delu takmičenja.

Duel u Kruševcu nije bio previše kvalitetan, što se posebno videlo u prvom poluvremenu, jer su obe ekipe imale samo po jednu dobru priliku. Neprecizni su bili Donald sa jedne, i Gobeljić sa druge strane, a mnogo više uzbuđenja viđeno je u nastavku.

U 58. minutu sudija Bojan Nikolić pokazao je na belu tačku, posle duela Šljivića i Ruisa, a siguran izvođač bio je Kanga. Domaći su bili veoma nezadovoljni ovom odlukom, potom i zbog ofsajda na drugoj strani, a utakmica je rešena u 76. minutu.

Plavšić, kojem je nešto ranije poništen gol zbog ofsajda, krunisao je odličnu akciju ekipe i volej udarcem zatresao mrežu Petrovića.

Jedino što je domaćin uspeo da uradi do kraja utakmice bilo je da ublaži poraz preko Vukanovića i izabranici Miodraga Božovića stigli su do 26. trijumfa u sezoni.

Tok meča:

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Superliga Srbije – 32. kolo:
Napredak – Crvena zvezda 1:2 (0:0)
(Vukanović 90+4 – Kanga 59p, Plavšić 76)
Stadion pod Bagdalom
Broj gledalaca: 7.000
Sudije: Bojan Nikolić, Marko Dimitrijević, Marjan Janković, Aleksandar Živković

Napredak: Petrović – Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević – Ndijaje, Šljivić, Eskić (Markoski 78), Alivodić (Kasalica 81) – Gobeljić (Vulić 55), Vukanović
Crvena zvezda: Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Ristić – Le Talek, Donald – Ruis (Srnić 80), Kanga, Plavšić (Adžić 89) – Boaći (Sikimić 86)

Domaći su bolje otvorili susret, nekadašnji bek Crvene zvezde je u drugom minutu loše centrirao iz dobre pozicije, da bi nekoliko trenutaka kasnije pokušao Boaći, posle centaršuta Ristića sa leve strane.

Posle dobrog ritma u uvodnih 15 minuta meča, crveno-beli su u 16. imali prvu i najbolju priliku na meču. Odlično su gosti izveli kontranapad, Ruis je odigrao povratnu u sredinu kaznenog prostora, ali je Donald neprecizno šutirao sa 11 metara, iako je bio neometan. To je mogao da kazni Gobeljić samo pet minuta kasnije.

Visoka lopta padala je ispred odbrane Zvezde, Frimpong se spetljao i omogućio napadaču Napretka da izađe sam ispred Manojlovića. Malo mu je pobegla lopta, a to je iskoristio čuvar mreže aktuelnog šampiona i spasao svoju ekipu.

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Napretka često su seckali igru i nisu dozvoljavali Zvezdi da uhvati ritam – Donald je opet bio neprecizan, ovoga puta van kaznenog, da bi Kanga u 35. minutu šutirao pravo u golmana Petrovića. Tri minuta kasnije čuvar mreže domaćina je zaustavio i pokušaj Marka Petkovića.

‘Crveno-beli’ su preuzeli inicijativu u finišu prvog poluvremena, ali nije bilo opasnih napada i na odmor se otišlo najnepopularnijim rezultatom.

Kao i na startu meča, bolje je počeo kruševački klub, ali se Zvezda brzo oslobodila pritiska i krenula u ofanzivu. Le Talek je probao u 52. minutu, a 120 sekundi kasnije Boaći je propustio najbolju šansu u dosadašnjem toku utakmice.

Kanga je centrirao sa leve strane, napadač Zvezde bio najviši u skoku, lopta je posle njegovog udarca glavom išla pod prečku, ali je Petrović opet sjajno intervenisao.

Napredak je doživeo peh jer se povredio Gobeljić, a u 58. minutu sudija Bojan Nikolić pokazao na belu tačku. Šljivić je rukama oborio Džona Ruisa, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Kanga – 0:1.

Momentalno se zakuvalo pod Bagdalom jer su nekoliko trenutaka kasnije domaći žustro protestovali, nakon što je Nikolić dosudio ofsajd pred golom ‘crveno-belih’. Uzbuđenja su se nizala, a tri minuta kasnije Srđanu Plavšiću je poništen pogodak jer se, prema mišljenju pomoćnog sudije, nalazio u nedozvoljenoj poziciji prilikom udarca Kange.

Nastavili su gosti da pritiskaju, omaleni krilni napadač je bio veoma raspoložen, pa je u 74. minutu idealno poslužio Boaćija. Kamerunac je bio sam ispred praznog gola, lopta mu je malo bežala, a u padu je uspeo jedino da je prebaci preko prečke.

Ipak, 120 sekundi kasnije ‘crveno-beli’ su rešili pitanje pobednika – kombinovali su Petković i Kanga, Gabonac je prebacio loptu do Plavšića na levoj strani, a ovaj iz prve uhvatio volej i pogodio bliži ugao za 0:2.

Drugim pogotkom rešeno je pitanje pobednika, ali Napredak nije želeo da odustane od pokušaja da postigne barem počasni pogodak. Nije uspeo iz slobodnjaka, kada je šutirao Urošević, ali jeste u poslednjem minutu utakmice.

Nakon visoke dubinske lopte i skoka, ona je pala na nogu Alekse Vukanovića, koji šutira i uz malo sreće vara Manojlovića – 1:2.

Međutim, vremena više nije bilo, pa je Napredak uspeo samo da ublaži poraz u Kruševcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu