Piksi kineski "Car"

Fudbaleri Gvangžua RF koje sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi, savladali su Điangsu u gostima 2:1 i sačuvali prvo mesto na tabeli kineske Superlige.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Domaćina je u vođstvo doveo Brazilac Tešeira u prvom poluvremenu, ali je u drugom delu igre Piksijev tim zaigrao bolje i golovima Erana Zahavija ostvario petu pobedu u sezoni.

Sigurnu pobedu na svom terenu zabeležio je Oskarov i Hulkov Šangaj, koji je sa 3:0 porazio Lavecijev Hebej.

Oskar je za razliku od meča azijske Lige šampiona, kada je protiv Urave promašio dva penala, ovoga puta bio siguran sa 11 metara i potvrdio trijumf svog tima. Strelci su bili još i Venjun i Lei.

Gvangžu koji sa klupe predvodi Luis Felipe Skolari zadržao je tri boda zaostatka za vodećim imenjakom, pošto je takođe posle preokreta slavio u susretu sa Lajoningom 2:1. Na ovom susretu viđena su dva penala, po jedan na obe strane, a precizni su bili Lukimuja za goste i Gular za domaći tim. U strelce se još upisao i Gao Lin.

U duelu Peking Guana i Tjanđin Ćvanđijana nije bilo pobednika, pošto je meč završen rezultatom 1:1.

Gosti čiji trener je Italijan Fabio Kanavaro poveli su golom Sun Kea, ali su domaći u finišu meča došli do boda pogotkom Li Lea i tako Vicela i Pata ostavili bez dva važna poena.

Na tabeli trenutno vodi Gvangžu RF sa 16 bodova i jedini je neporaženi tim u ligi, a prate ga Gvangžu i Šangaj sa po 13 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu