Tople kuglice – Ian Raš kao nekada Hajdi Klum

Žrebom u petak određeni su parovi polufinala ovogišnje Lige šampiona, u kome će snage odmeriti madridski rivali Real i Atletiko, odnosno Monako i Juventus.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Kuglice je imao čast da izvlači ovogodišnji promoter finala u Kardifu Ian Raš, koji je teoretičarima zavere dao dosta razloga da ovih dana budu ubedljivi u ubeđivanju da je sve na ovom svetu, pa i u sportu namešteno.

Legenda Liverpula je, naime, prvu kuglicu gotovo bez mešanja izvukla iz "šešira" i u njoj se nalazilo ime "kraljevskog" kluba.

Zatim je usledilo izvlačenje Realovog rivala u predstojećem polufinalu, Englez ovog puta dobro napipava svaku lopticu i izvlači onu "pravu", neki će odmah reći 'najtopliju'.

Naravno, ispostavlja se da je to veliki rival Atletiko Madrid, te ove godine definitivno nećemo gledati velike madridske rivale u finalu Lige šampiona, što je bio slučaj u dve od prethodne tri sezone.

Gotovo uvek kruže priče o toplim i hladnim lopticama kada je u pitanju žrebanje na ovaj način, to su priče koje svi sumnjičavi ljudi rado prihvataju i šire, ali ovog puta zaista pomalo čudno sve izgleda i za one koji nisu ljubitelji zavera.

Ova situacija nas je podsetila na žreb za SP 2006 kada je čuvena Hajdi Klum, koja je vodila program prilikom žreba, našu tadašnju reprezentaciju SCG smestila u najtežu moguću grupu na prvenstvu sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovače. Ona je na svoje insistiranje izvlačila loptice u tom krugu umesto srpskog zeta Lotara Mateusa, i umesto u grupu sa Meksikom, Portugalom i Iranom smestila naše u "grupu smrti".

Mnogi od tada krive manekenku za propast srpskog fudbala, tvrdeći da je reprezentacija koja je bila neporažena u kvalifikacijama mogla daleko da dogura da se nije našla na startu u ovoj užasno teškoj grupi.

Polufinala Lige šampiona igraju se drugog i trećeg, kao i 9. i 10. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu