Dva elitna takmičenja, osam klubova – 1 Srbin

Takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope ušla su u samu završnicu, a u osam klubova učesnika polufinala igra samo jedan srpski fudbaler.

A. KovačevićIzvor: B92 Engleska
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Povezane vesti:
* LŠ: Madridski derbi u polufinalu!
* LE: Junajted sa Seltom u polufinalu

Bez obzira na sve uspehe koje srpskom sportu donose košarka, vaterpoli, odbojka, tenis i drugi pojedinačni sportovi, fudbal je i dalje broj jedan u Srbiji.

Ponosimo se sjajnim igrama naših fudbalera širom Evrope ove sezone, ali je realnost da srpski igrači nisu zastupljeni u najboljim klubovima na "Starom kontinentu".

U četvrtak su u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisana četvorica – Matija Nastasić, Duško Tošić, Uroš Spajić i Ivan Obradović, dok u LŠ nismo imali nijednog igrača čak ni u četvrtfinalu!

Jedini fudbaler koji će da brani čast "Orlova" u završnici ova dva takmičenja je Nemanja Radoja, vezista Selte.

Španski tim će u polufinalu LE igrati dvomeč sa favoritom takmičenja Mančester Junajtedom, pa je realno očekivati da u finalu LŠ i LE ne bude nijedan jedini srpski fudbaler.

Poslednji srpski fudbaler koji je osvojio Ligu šampiona je Branislav Ivanović koji je "ušati" pehar podigao sa Čelsijem 2012, a poslednji je i Srbin koji je osvojio Ligu Evrope, takođe sa Čelsijem 2013.

Bar dobro stojimo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, što nije bio slučaj prethodnih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu