FSS deli evro licence, ni slovo o Vojvodini

Šest klubova Superige Srbije, među kojima su Crvena zvezda i Partizan, dobilo je licencu Fudbalskog saveza Srbije za nastup u evropskim takmičenjima.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Getty Images
Getty Images

Pored večitih rivala, komisija za licenciranje FSS u prvostepenom postupku izdala je licence za UEFA takmičenje Napretku, Javoru, Voždovcu i Čukaričkom.

Oni su, uz Metalac, ispunili kriterijume i za nastup u Superligi Srbije sledeće sezone.

"Broj izdatih licenci za UEFA takmičenje nikada do sada u ovom broju nije ostvaren ni u drugostepenom postupku, tako da je postupak licenciranja za sezonu 2017/18. najuspešniji od početka primene tog sistema. Očigledno da su klubovi ozbiljno pristupili postupku i da su prevazidjeni brojni problemi iz prošlosti", navodi se na sajtu FSS.

Spomenuti klubovi su zadovoljili na osnovu izveštaja eksperata, razmatrani su dokazi u vezi sa sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim i finansijskim kriterijumima.

Klubovi koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da dobiju licencu za takmičenje u UEFA i Superligi Srbije u sledećoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu