Real čeka Atletiko: Bernabeu može biti ključan

Direktor Real Madrida Emilio Butragenjo smatra da Atletiko Madrid nije u prednosti u dvomeču polufinala Lige šampiona zbog toga što će biti domaćin u revanšu.

AKIzvor: B92 Španija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Real će biti domaćin prvog susreta 2. maja na Santjago Bernabeuu, dok je revanš na Visente Kalderonu

"U teoriji revanš kod kuće može biti prednost, ali sve zavisi od rezultata u prvoj utakmici. Moramo biti vrlo čvrsti kod kuće, izboriti dobar rezultat kako bi mogli da se branimo na Kalderonu. Moramo odigrati dve odlične utakmice, ako bude tako prolazimo dalje bez sumnje", rekao je Butragenjo.

Real je bio bolji od gradskog rivala u finalima Lige šampiona 2014. i 2016, a Atletiko nikad nije eliminisao "kraljevski" klub iz Evrope.

"Svaka godina je drugačija, svaka utakmica je drugačija. Dobro se poznajemo. Atletiko sjajno koristi greške protivnika, ima odlične napadače, vrlo jaku odbranu koja prima malo golova. U ovakvim utakmicama jedna akcija može da sve reši, koncentracija mora biti savršena", dodao je direktor Reala.

Oba tima pre evropskog obračuna imaju obaveze u LaLigi, posebno težak vikend čeka Real koji igra "El Klasiko" sa Barselonom nad Santjago Bernabeuu, meč sezone koji može da odluči šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu