Nikolić: Još uvek nismo najbolja ekipa u Srbiji

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je pred ekipom veoma zahtevna utakmica protiv Vojvodine i da "nema luksuz" da misli o utakmici Crvene zvezde.

Izvor: B92, Beta
Podeli
StarSport
StarSport

"Ovog trenutka nemam luksuz da mislim o njihovoj utakmici. Pred nama je derbi kola, zahtevna utakmica kojom se bavimo već tri dana. Isključivo me zanima ishod naše utakmice jer i dalje nismo u situaciji da bilo šta zavisi od nas, a da bismo došli u tu situaciju, moramo da pobeđujemo. Bez nastavka pobedničkog niza, ne vredi nam rezultat nijedne druge utakmice", rekao je Nikolić.

Partizan će u subotu u 17.00 dočekati Vojvodinu u 32. kolu Superlige Srbije, drugom u plej-ofu., dok Zvezda dva časa kasnije gostuje Napretku u Kruševcu.

Crno-beli su u prethodnoj utakmici pobedili Crvenu zvezdu sa 3:1 i izjednačili se na tabeli sa večitim rivalom, koji je prvi na tabeli.

Nikolić je naveo da za sve u Partizanu prethodni duel sa Zvezdom "apsolutno više ne postoji".

"Koliko god je lepo pobediti u derbiju, svoje ciljeve nismo ostvarili. To nije bilo finale, još nismo ni blizu nijednom peharu koje jako želimo. Moramo da nastavimo u istom ritmu, da radimo posvećeno, skromno i još većom količinoom samopouzdanja koje nam daju rezultat. Treba da zadržimo glad, skromnost, zajedništvo i želju da se izgara za Partizan", kazao je Nikolić.

Puno pažnje posle večitog derbija izazvala je Nikolićeva izjava, kada je rekao da mu je nešto "na vrh jezika", ali da ne želi da kaže. On je tri dana posle toga rekao da je u medijima bio "pokušaj pogrešne interpretracije".

"Precizno sam rekao da mi je na vrh jezika da kažem posle tri međusobna duela ko je najbolja ekipa u Srbiji, ali nisam hteo da kažem zbog svojih igrača jer ima šest utakmica do kraja prvenstva. Niko od nas nema pravo sebe da proglasi najboljim kad to nije. Možemo biti krajem maja", rekao je Nikolić.

On je kazao da Partizanu sledi veoma teška i važna utakmica protiv Vojvodine, kakve će biti sve do kraja plej-ofa.

StarSport
StarSport

"Veoma su bitne utakmice pre i posle ove u prošlom kolu, pre svega ih rezultatski uspešno rešiti, a postoji rivalitet i tradicija izmedju Partizana i Vojvodine, koja je poslednjih godina umela da bude veoma neprijatan protivnik. To je jedini tim koji Partizan još nije pobedio ove godine u Srbiji", kazao je trener crno-belih.

Nikolić je istakao da očekuje veliku podršku publike, posebno zbog toga što će biti besplatan ulaz, a i što neće biti praznik ili radni dan.

"Nema izgovora za publiku. Igrači su ti koji potpuno drugačije doživljavaju ambijent kada se igra pred hiljadu ili 10-15 hiljada gledalaca. Njima je potreban energetski impuls sa tribina kako bi nastavili seriju od 28 utakmica bez poraza", rekao je on.

Po njegovim rečima, fudbaleri Partizana moraju da ostanu "gladni, uporni i skromni".

Partizan neće moći da računa na suspendovane Evertona i Marka Jevtovića, dok Nemanja Miletić najverovatnije neće igrati zbog povrede.

"Nije prvi put da je takva situacija. Svi ostali koji će nastupiti imaju apsolutno poverenje, jer su ga zaslužili dosadašnjim nastupima. Pokazali su da Partizan nije 11 i samo Uroš Đurđević i Leonardo, i sada Leandre Tavamba. Tim je ono što je najvažnije, a ne pojedinac", rekao je Nikolić, koji nije želeo da otkrije tim za Vojvodinu.

Nikolić je kazao da Partizan nema razloga da se "previše pribojava" bilo koga, ali da postoji dobra mera izmedju opreza, poštovanja protivnika i vere u sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu