Nevil: Kažete Ronaldo, pomislite Pele

Igrač Real Madrida Kristiano Ronaldo u utorak je postao prvi fudbaler koji je postigao 100 golova u Ligi šampiona.

Izvor: B92 Španija
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Portugalac koji je osvojio gotovo sve u fudbalu ima 32 godine, a njegov nekadašnji saigrač iz Mančester Junajteda Geri Nevil, analizirao je budućnost sjajnog napadača.

"Razmišljao sam pre neki dan, šta znači duga karijera za njega? Pitam se da li će on igrati i u četrdesetima“, komentarisao je bivši igrač Mančester Junajteda.

Kapiten Portugala i ove sezone postiže veoma važne golove za Madriđane, a usput čini se sve više menja poziciju i ulogu na terenu.

* Prvi elitni centurion – Kristijano Ronaldo

"Kristiano se transformisao u centralnog napadača sposobnog da postigne neverovatan broj golova tokom godina koje slede, svestan je da ne može više da ide napred-nazad, da prolazi igrače sve vreme. Postao je strelac, centarfor i to dobar“, rekao je Englez.

Pored velikog doprinosa koji daje svom timu i u ovoj sezoni, evidentno je da CR7 često „nestane“ sa utakmice i ima periode kada ne učestvuje u igri.

"Njegov period u Junajtedu od 2006. do 2008. godine, i dalje tvrdim njegove su najbolje sezone u karijeri, ako se uzme u obzir njegov uticaj na igru tokom čitavih 90 minuta. Neverovatno je doprineo i uspesima Reala od kada je stigao u Madrid, ali tamo je imao daleko više praznog hoda u toku utakmica", rekao je bivši igrač Junajteda.

Čovek koji je četvorostruki dobitnik Zlatne lopte, tri puta najbolji igrač Evrope, tri puta prvak Evrope sa klubom i jednom sa reprezentacijom i dalje ima najveće ambicije. Fizičke predispozicije i posvećenost treningu pružaju mogućnost Ronaldu da ima dugu karijeru, ukoliko ga povrede zaobiđu i ako bude postojala želja i ambicija posle svih trofeja koje je osvojio.

"On sada gradi jednu dugu karijeru centralnog napadača, gde neće morati da pretrči 11, 12 km po meču, to može biti sedam, osam, devet km gde on i dalje može da postigne dva gola i ima momente praznog hoda", bile su reči Nevila.

Portugalac je u dosadašnjem toku sezone postigao 31 gol na 38 mečeva, ovo bi mogla da mu bude prva sezona od 2009/2010 u kojoj neće prebaciti cifru od 50 pogodaka za klub.

"Pomislićete Pele. Takvi brojevi, takve "skandalozne" brojke čini se niko neće dostići, broj utakmica, golova. Mislim da će igrati duže od Mesija, da će na kraju imati više golova od njega i da će uraditi neverovatne stvari", zaključio je nekadašnji Ronaldov saigrač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu