Kinezi nude Kosti 40 miliona € godišnje

Neimenovani kineski klub ponudio je napadaču Čelsija Dijegu Kosti nedeljnu platu od 650.000 funti, preneli su britanski mediji.

Izvor: B92 Engleska
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Najplaćeniji fudbaler sveta trenutno je Karlos Teves, koji je u januaru potpisao dvogodišnji ugovor sa Šangaj Šenhuom vredan 76 miliona evra. Međutim, Argentinac nije srećan u Kini pa bi već na leto mogao da se vrati u domovinu i Boku Juniors.

Kako je preneo Miror, Čelsi je dobio ponudu od 34 miliona funti za transfer španskog reprezentativca, a nedavno se spekulisalo da ga želi Tjanđin Ćvanđijan.

Ukoliko "plavci" prihvate ponudu, Kosta će postati najplaćenijih fudbaler sveta sa godišnjom platom od 33,8 miliona funti, što je oko 40 miliona evra.

Spekuliše se da ponude koje stižu u Čelsi ometaju Kostu i da je to razlog zbog kojeg igra slabije u najvažnijem delu sezone.

Španski reprezentativac nije postigao gol u poslednjih pet prvenstvenih utakmica, odnosno 490 minuta. On je nedavno izjavio da nije srećan životom u Londonu.

Kosta je u januaru trebalo da napusti Stamford Bridž posle ponude Tjanđina od 90 miliona funti, ali je posle dogovora sa upravom i menadžerom Antoniom Konteom ostao u Londonu.

Čelsi se bori za šampionsku titulu, prvi je na tabeli sa četiri boda više od Totenhema, sa kojim će u subotu igrati u polufinalu FA kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu