Barsa bez novog čuda, Juve i Monako uz Madriđane!

Fudbaleri Juventusa i Monaka pridružili su se madridskim ekipama Realu i Atletiku u polufinalu Lige šampiona.

A. KovačevićIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti
Foto: Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

Juventus je odoleo Barseloni na Kamp Nou i sa 0:0 sačuvao 3:0 iz Torina za osvetu Kataloncima za poraz iz finala 2015. godine.

S druge strane, Monako je na krilima svojih ubitačnih napadača opet savladao Borusiju, ovaj put sa 3:1 na Luju II, te sa ukupnih 6:3 stigao među četiri najbolja tima na "Starom kontinentu".

Žreb parova polufinala je u petak u Nionu, prvi mečevi su na programu 2. i 3. maja, a revanši 9. i 10.

Za razliku od PSŽ, Juventus je bez previše problema uspevao da obuzdava napadački trio Barselone Mesi-Nejmar-Suares, koji su tek u nekoliko navrata ozbiljno zapretili Bufonu.

Najbolje prilike imao je Mesi, po jednu u oba poluvremena, ali je u obe situacije šutirao pored gola sa svega desetak metara udaljenosti.

Međutim, ni "Stara dama" nije igrala klasičan "bunker", imao je Masimilijano Alegri četvoricu vrlo ofanzivnih igrača do poslednjih 15 minuta, a šanse da stave tačku propuštali su Iguain i Kvadrado.

Liga šampiona – četvrtfinale:
Monako – Borusija 3:1 (3:2)
Mbape 4, Falkao 17, Žermen 81 – Rojs 48
Barselona – Juventus 0:0 (prvi meč 0:3)

Utorak:
Lester Siti – Atletiko Madrid 1:1 (0:1)
Real Madrid – Bajern Minhen 4:2 (2:1)

Na kraju, Juventus je do polufinala LŠ stigao serijom od više od devet sati bez primljenog gola.

S druge strane, Monako je opravdao status najatraktivnijeg tima u Evropi. "Kneževi" su postigli još tri gola i dotukli Borusiju na svom terenu.

U meču koji je kasnio pet minuta zbog pojačanih mera bezbednosti na stadionu Luj II, Monako je posao završio već u prvih 15 minuta, pogocima svojih najvećih zvezda Kilijana Mbapea i Radamela Falkaa.

Oba gola došla su posle akcija po levoj strani, Mbape je pokupio odbitak nakon snažnog šuta Mendija sa 20 metara i lošeg boksovanja Burkija, dok je Falkao pogodio glavom, nakon savršenog centaršuta Lemara.

Borusija pogađa statativu u prvom poluvremenu, a odlične šanse za gol propuštaju Marko Rojs i Gereiro, da bi kapiten Rojs vratio nadu početkom drugog poluvremena, nakon sjajnog prodora Dembelea po desnoj strani.

Međutim, "milioneri" više nisu uspevali da ugroze Subašića, a Monako stavlja tačku na meč pogotkom Valera Žermena u 81. minutu, samo što je ušao u igru umesto Mbapea dobio je sjajnu loptu u Lemara, koji drugu asistenciju beleži nakon ukradene lopte na sredini terena.

Kamp Nou – Čelična odbrana odolela MSN-u

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Barselona – Juventus 0:0 (prvi meč 0:3)

Barselona: Ter Štegen – Alba, Umtiti, Pike, Roberto – Buskets, Inijesta, Rakitić (Alkaser 58') – Nejmar, Mesi, Suares
Juventus: Bufon – Sandro, Kjelini, Bonuči, Alves – Pjanić, Kedira – Mandžukić, Kvadrado, Dibala (Barzalji 75') – Iguain

22:34 Kraj! Juventus je u polufinalu LŠ!

86' Juve pokušava preko Mandžukća i Lemine, ali dobro reaguju defanzivci Barselone.

75' Alegri dodatno zatvara prilaze svom golu, uvodi defanzivca Barzaljija umesto napadača Dibale. S druge strane, Maskerano menja Roberta.

70' Sjajan šut Roberta iskosa sa desne strane, poslao je dijagonalu poluvisokom loptom, ali je ona prozujala pored leve stative.

66' Još jedna sjajna šansa za Mesija, Bufon je loše reagovao posle kornera, lopta je stigal na drugu stativu do Suaresa koji je odmah vraća u sredinu, a Argentinac ne uspeva da volejom pogodi nebranjenu mrežu.

63' Kedira dobija žuti karton zbog koga će propustiti naredni meč u Evropi.

58' Mesi pokušava iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, ali loptu šalje preko gola.

50' Sjajna prilika za Juventus da verovatno reši dvomeč. Kvadrado je dobio loptu na levoj strani, brzo je stigao do kaznenog prostora, neometan je poslao dijagonalu po zemlji, ali pored stative.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

21:31 Poluvreme na Kamp Nou. Nema golova. Barselona je imala inicijativu u prvom poluvremenu, ali osim jednog dobrog šuta Mesija, Bufon nije imao od čega da strepi. Juventus je na 45 minuta od polufinala.

38' Odlična prilika za Juventus, Iguain je pokupio centaršut u kaznenom prostoru, ali je Ter Štegen odlično intervenisao.

31' Nakon desetak mirnih minuta opet je zapretio Mesi, posle solo akcije je gađao donji levi ugao sa ivice kaznenog, ali je Bufon sjajno reagovao.

22' Žestok nalet Barselone, opet su Katalonci sjajno kombinovali preko leve strane, Alba je proigrao Nejmara, ali je njegova volej završnica bila loša.

20' Najbolja šansa na utakmici za Barselonu, Mesi je dobio idealnu loptu sa leve strane, šutirao je brzo sa desetak metara, ali lopta prolazi za malo pored desne stative.

15' Opasan kontranapad Juventusa, Kvadrado je imao dosta prostora ispred sebe na desnoj strani, ali se spetljao na ulasku u kazneni prostor Barselone.

13' Barselona ne uspeva da konkretno zapreti Bufonu, dok je s druge strane Iguain prestrašio domaće navijače, ali je lopta ipak išla van okvira gola.

4' Katalonci pokušavaju visokim presingom da nateraju igrače Juventusa na grešku, ali to im ne donosi rezultat.

* Barselona je postigla najmanje tri gola na sedam od prethodnih osam utakmica u Ligi šampiona.

Luj II – Monakova "mašina" nastavlja da "melje"

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Monako – Borusija 3:1 (prvi meč 3:2)
Mbape 4, Falkao 17, Žermen 81 – Rojs 48

Monako: Subašić – Mendi, Džemerson, Glik, Ture – Lemar, Bakajoko, Mutinjo, Silva – Mbape (Žermen 81'), Falkao (Dirar 67')
Borusija: Burki – Gereiro, Ginter, Papastatopulos, Pišček – Vajgl – Rojs, Šahin (Šmelcer 46'), Kagava, Durm (Dembele 27') – Obamejang

22:39 Kraj! Monako je u polufinalu LŠ!

GOOOOOL! Monako stavlja definitivnu tačku deset minuta pre kraja. Samo što je ušao u igru gol je postigao Valer Žermen. Lemar je ukrao loptu igračima Borusije na sredini terena, vukao je skoro do kaznenog prostora, a onda sjajnom dijagonalom pronašao saigrača na drugoj stativi koji lako trese mrežu (3:1).

68' Još jedna prilika za domaćina koja je mogla da reši dvomeč, Silva je poslao sjajnu loptu u prazan prostor za Mbapea, mladi napadač je šutirao neometar sa ivice kaznenog prostora, ali Burki interveniše vrhovima prstiju.

65' Fantastična šansa za Falkaa da stavi tačku na meč, dobio je loptu u kaznenom prostoru, prevario je čuvara i lobovao Burkija, ali je lopta otišla preko gola.

57' Borusija kontroliše ritam meča, ali ne uspeva da konkretno zapreti Subašiću.

GOOOOOL! Borusija se vratila u život na startu II poluvremena. Dembele je pokazao zašto je uglavnom starter, sjajnim driblinzima je "izlomio" Mendija na desnoj strani i poslao sjajan pas u kazneni prostor gde lopta opet stiže do kapitena Marka Rojsa, koji ovaj put mnogo bolje šutira i zakucava je u mrežu (2:1).

46' Tuhel dodatno pojačava napad na poluvremenu, umesto Šahina uvodi znatno ofanzivnijeg igrača Šmelcera.

21:35 Poluvreme u na Luju II. Monako vodi 2:0. Borusiji su potrebna tri gola u drugih 45 minuta za produžetke.

38' Dobar napad Borusije, Kagava pronalazi Gereira u kaznenom, ali je previše oklevao bek gostiju.

31' Tuhel pokušava da razdrma svoj tim, izvodi Durma, a ubacuje u igru Dembelea, koji ubrzava igru Borusije, ali Obamejang ne uspeva da stigne jedno njegovo dodavanje u prazan prostor.

Foto: Tanjug/AP Photo/Claude Paris
Foto: Tanjug/AP Photo/Claude Paris

25' Opao je ritam na Luju II posle drugog gola Monaka, domaćin ima kontrolu, ali Mbape ne uspeva da probije odbranu Borusije.
* Falkao je postigao gol protiv 22 od 24 tima protiv kojih je igrao u evropskim takmičenjima, uključujući kvalifikacije i superkupove.

GOOOOOL! Monako je duplirao prednostu u 17. minutu. Još jednom su "Kneževi" sjajno kombinovali ispred kaznenog prostora Borusije po levoj strani, na kraju je Tomas Lemar poslao savršen centaršut na peterac gde je Radamel Falkao varkom tela pobegao Ginteru, a onda lako glavom savladao Burkija (2:0).

14' Sjajna šansa za Borusiju, domaćin je imao mnogo sreće jer je Nuri Šahin pogodio stativu iz slobodnog udarca.

10' Odlična kombinacija Borusije, Obamejang je proigrao Durma na desnoj strani kaznenog, on odigrava povratnu na penal do Rojsa koji je šutirao iz prve, ali pravo u opreznog Subašića.

* Mbape je prvi fudbaler koji je bio strelac u svakom od svoja prva četiri meča u nokaut fazi LŠ

GOOOOL! Monako vodi od četvrtog minuta. Mendi je šutirao snažno iz naleta sa dvadesetak metara, Burki nije najbolje intervenisao, samo je odbio loptu ispred sebe, pravo ispred mladog Kilijana Mbapea, koji postiže peti gol u LŠ ove sezone (1:0).

0' Utakmica u Monaku je počela sa pet minuta zakašnjenja zbog detaljnijeg pretresa autobusa kojima su fudbaleri dva tima stigli do stadiona Luj II.

* Borusija prosečno postiže tri gola po meču u LŠ ove sezone (27 na devet), što je najbolji prosek jednog tima u takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu