Da li će sudija biti MVP i na Kampu Nou?

Holanđanin Bjern Kojpers biće glavni sudija u drugom meču četvtfinala između Barselone i Juventusa. Ali, da li će se to svideti navijačima "Stare dame"?

SMIzvor: B92 Italija, Španija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

On je jedan od omiljenih sudija "Blaugrana", dok ga fudbaleri iz Torina pamte po crvenim kartonima.

Holanđanin je pre pet godina na Kamp Nou dosudio "sumnjiv" penal za Gvardiolinu ekipu protiv Milana (u prvom meču na San Siru bilo je 1:1).

Povezane vesti:
* "Uvedite tehnologiju da Real ne mora u produžetke"
* Madriđani u polufinalu, Real pogurale i sudije!
* Asprilja: Reale, prestani da kradeš, ekipo pacova
* Policija izbacila Bavarce iz sudijske svlačionice!
* Ronaldo: Pošteno smo pobedili

Precizan s bele tačke bio je Mesi, da bi Nočerino uspeo da izjednači, ali je sudbina Katalonaca ponovo bila u Bjornovim rukama.

Pet minuta pre kraja prvog poluvremena dosudio je još jedan "sumnjiv" penal za Barselonu i ponovo je bio precizan Argentinac, da bi Inijesta u drugom delu meča postavio konačan za rezultat za pobedu "Blaugrane".

Napadač Milana, Zlatan Ibrahimović posle ovog meča bio je besan na sudiju.

"Ovo je sramota. UEFA želi finale Lige šampiona u kom će igrati znate već koja dva kluba. Sada razumem Murinja kad kaže ono što uvek kaže posle meča s Barselonom na Kamp Nou", rekao je tadašnji napadač "rosonera".

Kojpers je potom odlučio da se odbrani i da odgovori na Ibrine napade, a time uiznenadio javnost jer UEFA strogo zabranjuje sudijama da komentarišu mečeve koje vode.

"Nekoliko ljudi zvalo me je posle utakmice i svi su hvalili moje suđenje", rekao je Holanđanin.

Gostima na Kamp Nou neće biti lako jer je njihovoj ekipi sudija na poslednje četir iutakmice polazao tri.

U okviru osmine finala Lige Evrope, u martu 2010. "Stara dama" gostovala je Fulamu. Na tom meču Juventus je ostao bez dvojice igrača – Fabija Kanavara i Žonatana Zebine.

Liga šampiona – četvrtfinale:
20:45 Barselona – Juventus (prvi meč 0:3)
20:45 Monako – Borusija (3:2)

Utorak:
Lester Siti – Atletiko Madrid 1:1 (0:1)
Real Madrid – Bajern Minhen 4:2 (2:1)

Kuiper je za Italijana prestrogo pokazao crveni karton, dok je drugi bio opravdani, Zebina je zbog udaranja protivnika bez lopte morao ranije u svlačionicu.

To je u mnogome presudilo i rezultat, gde je Fulam deklasirao klub iz Torina i plasirao se u četvrtfinale.

Čeitiri godine kasnije, ponovo je bio glavni na meču Juventus – Fiorentina u istoj fazi takmičenja Lige Evrope, a meč je završen nerešenim rezultatom – 1:1.

U grupnoj fazi Lige šampiona 2015. Juve je igrao protiv Borusije iz Mehengladbah,a Bjorn je ponovo jednog fudbalera "Stare dame" poslao ranije na tuširanje – ovoga puta to je bio Ernaneš zbog oštrog starta. Ipak, italijanski klub je uprkos manje igrača na ternu, u ovom meču uspeo da sačuva bod (1:1).

Poslednji meč sudio je ove sezone, kada je torinski klub u grupnoj fazi takmičenja igrao protiv Liona, ali im je tada dosudio penal i meč je završen nerešenim rezultatom (1:1).

Ostaje da se vidi, da li će Bjern nastaviti sa tradicijom i u ovom slučaju biti talija po ‘Blaugrane’, a maler za Italijane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu