FIFA suspendovala Mesija četiri utakmice!

Svetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je napadača Argentine Lionela Mesija na četiri utakmice zbog vređanja pomoćnog sudije.

AKIzvor: B92
Podeli
Lionel Mesi (Foto: Getty Images)
Lionel Mesi (Foto: Getty Images)

Golgeter Barselone će propustiti gostovanje Boliviji u noći između utorka i srede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018.

Mesi je sudiju vređao u minimalnoj pobedi nad Čileom u Buenos Ajresu, gde je bio strelac jedinog gola iz penala. Njega je FIFA kaznila zbog "uvredljivih reči direktno upućenih pomoćnom arbitru".

Jedan od najboljih fudbalera sveta neće igrati ni protiv Urugvaja 31. avgusta, Venecuele 5. septembra i Perua 5. oktobra. Biće na raspolaganju selekciji tek 10. oktobra na gostovanju Ekvadoru, u poslednjem kolu kvalifikacija.

Ovo je težak udarac za "Gaučose", s obzirom na to da ih čeka velika borba do kraja kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Argentina je sada treća na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal 2018. sa 22 boda, jednim manje od Urugvaja, a osam od lidera Brazila.

Imaju svega jedan više od Kolumbije na poslednjem mestu koje vodi direktno u Rusiju, a dva od Ekvadora i Čilea, koji dele petu poziciju koja donosi baraž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu