Điđi

Kada je on po prvi put kao dečak stao među stative, ja sam bio u nekom, recimo, trogodišnjem planu roditelja da uopšte počnem da postojim.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

U međuvremenu, ja se rodio, završio osnovnu, srednju školu, pa fakultet.... I, evo, radim već šest godina, a on majstor i dalje brani.

Ajde i što brani, to i nije toliko čudno – o čemu sam nedavno i pisao u tekstu o Ikeru Kasiljasu, inače njegovom velikom prijatelju. Popularni čuvari mreže, kako bi glasio bukvalni prevod s engleskog, čudna su sorta, svašta može da im padne na pamet. Van terena razmišljanja su im za nijansu 'zanimljivija' od kolega im koje igraju 'u polju', ali na njemu...

Devetnaestog dana novembra ove godine navršiće se tačno 22 godine od kada je debitovao, ali i dalje mu ne pada na pamet da se povuče. Kako je i rekao nedavno, nije previše siguran da će 'ispoštovati' ono što se sam sa sobom dogovorio i objaviti iz Rusije da je 2018. stvarno kraj. A, stvarno i deluje da ga više od dve decenije provedene u samom vrhu nisu umorile – deluje kao da mu je želja ista, čak i veća...

Najskuplje je plaćeni golman u istoriji fudbala, živa legenda Parme, Juventusa, italijanskog, evropskog i svetskog fudbala. Veliki majstor, lider, kapiten, osvajač titule prvaka sveta, veliki čovek, sjajan sportista... Za njega, milioni sledbenika tvrde da je baš on najveći ikada na svojoj poziciji, dok njegovi saigrači i treneri kažu da je on "rođen mator" i za velika dela.

Tekst našeg Nemanje Đorđevića o jednom od najvećih golmana svih vremena pročitajte u rubrici TEME.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu